Key lime pie
Tämä on raikas piiras, joka maistuu limetiltä. Alkuperäisreseptiin kuuluu key lime-mehua, erikoisuutta, mutta tässä käytämme tavallista, vastapuristettua limemehua, vaikka piiraasta ei tulekaan aivan aitoa. Hyvää siitä tulee joka tapauksessa.
10 palaan
- 300 g murskattuja digestivekeksejä
- 75 g voisulaa
- 1 rkl vaniljasokeria
- 4 munankeltuaista
- 1 prk kondensoitua maitoa
- 1 dl vastapuristettua limemehua
Valmistusohje
1. Piiraspohja: Murskaa keksit morttelissa tai muulla tavalla. Sulata voi. Sekoita keksinmurut ja voisula sekä vaniljasokeri. Painele seos tasaisesti piirasvuoan pohjalle. Paista 8-10 minuuttia 200-asteisessa uunissa. Anna pohjan jäähtyä täysin ennen täyttämistä.
2. Täyte: Purista limeistä mehu. Erottele munankeltuaiset valkuaisista, helpoiten teet sen antamalla valkuaisen valua sormien läpi kulhoon, kämmeneen jää kokonainen keltuainen. Sekoita keltuaiset ja kondensoitu maito. Lisää limemehu. Sekoita nopeasti ja täytä piiras heti (täyte jähmettyy erittäin nopeasti).
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti