Kesäkurpitsa-seljankukkakakku
Julkaistu
Tara Junkerin kesäkurpitsa-seljankukkakakkua valmistettiin Viiden jälkeen -ohjelmassa tiistaina 12.4.
- Aktiivinen valmistusaika: 20min
- Kokonaisvalmistusaika: 1h 10min
- Annosmäärä: 8
Ainekset
- 200 g huoneenlämpöistä voita
- 2 dl sokeria
- 3 kananmunaa
- 1½ dl turkkilaista jogurttia
- 1 luomusitruuna
- 100 g kesäkurpitsaa
- ½ dl seljankukkamehua tiivisteestä
- 2 rkl unikonsiemeniä
- 3 dl vehnäjauhoa
- 2 tl leivinjauhetta
Kuorrutus
- 250 g mascarponejuustoa
- 1 dl tomusokeria
- 1 ½ rkl seljankukkamehua tiivisteestä
- 1 rkl unikonsiemeniä
- koristeluun raastettua sitruunankuorta ja kuivattuja kukkia
Valmistusohje
- Lämmitä uuni 180°C asteeseen. Voitele leipävuoka (n. 10 x 25 cm) voilla.
- Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi sähkövatkaimella. Lisää munat ja jogurtti ja jatka vatkaamista.
- Pese sitruuna huolellisesti ja raasta kuori. Raasta kesäkurpitsa ja sekoita sitruunankuori ja kesäkurpitsa taikinaan. Kaada päälle seljankukkamehu ja unikonsiemenet. Sekoita jauhot ja leivinjauhe taikinaan ja sekoita tasaiseksi.
- Kaada taikina muottiin ja paista uunissa 50 minuutista 1 tuntiin, kunnes kakku ei ole enää tahmea. Anna jäähtyä muotissa täysin ennen kuin kumoat kakun.
- Sekoita tomusokeri, seljankukkamehu ja unikonsiemenet pienessä kulhossa tasaiseksi. Vatkaa mascarpone-juusto sähkövatkaimella ja kaada sokeri-mehu-unikonsiemenseos sekaan. Sekoita tasaiseksi kuorrutteeksi ja levitä kakun päälle, kun se on jäähtynyt. Koristele tarvittaessa sitruunankuorella ja syötävillä kukilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ylioppilaslakkipikkuleivät – Sarin upeat keksit ylioppilasjuhliin
-
Voileipäkakkusushit
-
Lohivoileipäkakku – Katin nerokas voileipäkakku kääräistään rullalle
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kesäinen raparperibooli
-
Kinkkutäytteinen voileipäkakkurulla
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät