Katkaraputoastit muikun mädin kera

Katkaravuilla ja muikun mädillä täytetyt pienet toastit ovat tyylikäs aloitus päivälliselle. Tee leivät valmiiksi etukäteen ja koristele juuri ennen vieraiden saapumista.

4 annosta

  • 1 avokado
  • 1 tl limettimehua
  • ½ valkosipulinkynsi
  • ½ dl kermaa
  • suolaa ja pippuria
  • 1 liivatelehti
  • 8 viipaleita paahtoleipää
  • voita paistamiseen
  • 16 katkarapua
  • 50 g muikun mätiä
  • salaatinlehtiä

Yrttiöljy

  • ½ dl oliiviöljyä
  • ½ valkosipulinkynsi
  • tuoreita yrttejä

Valmistusohje

1. Liota liivatelehti vedessä. Kuori avokado ja koverra hedelmäliha. Sekoita hedelmälihaan limettimehu, puristettu valkosipulinkynsi ja kerma. Mausta suolalla ja pippurilla. Sulata liivatelehti kattilassa miedolla lämmöllä ja sekoita avokadotahnaan. Pane seos jääkaappiin.

2. Yrttiöljy: Sekoita tuoreet yrtit, oliiviöljy ja valkosipuli. Valuta öljy salaatinlehtien päälle.

3. Kuori katkaravut. Ota leipäviipaleista muotilla pyörylöitä ja paista ne voissa kullanruskeiksi. Levitä avokadotäyte neljälle leipäpyörylälle ja pane loput pyörylät päälle kanneksi. Koristele katkaravuilla ja mädillä. Tarjoa lisänä yrttiöljyllä maustettuja salaatinlehtiä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!