Kari Aihisen mureaksi haudutettua porsaan uunilihaa

MicrosoftTeams-image (28)
MTV

Kari Aihisen ohjeella teet täydellisen mureaa porsaan uunilihaa helposti.

  • Aktiivinen valmistusaika: 15min
  • Kokonaisvalmistusaika: 10h 15min
  • Annosmäärä: 4

Ainekset

  • 1kg/1 kpl porsaan uuniliha
  • 1-2 keltasipulia
  • 6 valkosipulinkynttä
  • 10 kokonaista mustapippuria
  • 2 laakerinlehteä
  • Timjamia
  • 3 l vettä
  • 30-60 g merisuolaa
  • rypsiöljyä

Valmistusohje

Murea porsaan uuniliha valmistuu näin:

  1. Ruskista raa'an lihan pinnat paistinpannulla rypsiöljyssä. Siirrä liha isoon uunivuokaan/pataan.
  2. Kuori ja leikkaa sipulit paloiksi. Kuullota sipuleita pannulla porsaan rasvassa. Lisää vesi ja mausteet. Kiehauta.
  3. Yhdistä kaikki raaka-aineet uunivuokaan ja hauduta folion/kannen alla 80-100 asteisessa uunissa noin 8-10 tuntia tai kunnes liha on hajoavan mureaa.

Parhaat ruokaohjelmat