Kari Aihisen mureaksi haudutettua porsaan uunilihaa
Julkaistu
Kari Aihisen ohjeella teet täydellisen mureaa porsaan uunilihaa helposti.
- Aktiivinen valmistusaika: 15min
- Kokonaisvalmistusaika: 10h 15min
- Annosmäärä: 4
Ainekset
- 1kg/1 kpl porsaan uuniliha
- 1-2 keltasipulia
- 6 valkosipulinkynttä
- 10 kokonaista mustapippuria
- 2 laakerinlehteä
- Timjamia
- 3 l vettä
- 30-60 g merisuolaa
- rypsiöljyä
Valmistusohje
Murea porsaan uuniliha valmistuu näin:
- Ruskista raa'an lihan pinnat paistinpannulla rypsiöljyssä. Siirrä liha isoon uunivuokaan/pataan.
- Kuori ja leikkaa sipulit paloiksi. Kuullota sipuleita pannulla porsaan rasvassa. Lisää vesi ja mausteet. Kiehauta.
- Yhdistä kaikki raaka-aineet uunivuokaan ja hauduta folion/kannen alla 80-100 asteisessa uunissa noin 8-10 tuntia tai kunnes liha on hajoavan mureaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät