Kääretorttu suklaavaahdolla
Tavallisin kääretorttutäyte on hillo tai omenasose. Tässä on ylellisempi versio kermalla ja kaakaolla.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
1 kääretorttuun
- 3 kananmunaa
- 1 ½ dl kidesokeria
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Täyte
- 5 rkl kidesokeria
- 4 rkl kaakaojauhetta
- 2 dl kermavaahtoa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Vuoraa uunipannu leivinpaperilla, penslaa halutessasi sulalla margariinilla.
2. Vatkaa munat ja sokeri valkoiseksi, yhdistä jauhot ja leivinjauhe ja lisää taikinaan.
3. Levitä taikina uunipannulle, paista uunin keskitasolla 5 minuuttia.
4. Kumoa kakku sokeroidulle leivinpaperille. Vedä pois paistopaperi ja peitä kostealla liinalla.
5. Sekoita sokeri ja kaakaojauhe ja sekoita kermavaahdon kera vähän kerrallaan, älä vatkaa. Levitä täyte jäähtyneelle kakulle.
6. Kääri torttu rullalle, laita se kylmään sauma alaspäin.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät