MTV:n Ehdokkaat vs. google -ohjelmassa selvitettiin, mikä on Halla-ahon legendaarisen kanakeiton salaisuus. Tässä kohutun kanakeiton ohje.
- Aktiivinen valmistusaika: 15min
- Kokonaisvalmistusaika: 45min
- Annosmäärä: 6–8 annosta
Ainekset
- 2 pkt (700 g) hunajamarinoituja broilerin fileesuikaleita
- 2 sipulia
- 2 tl currya
- 2 l vettä
- 2 kanaliemikuutiota
- 200 g sulatejuustoa
- 5 dl kauramakaronia
- 1 pss (400–450 g) herne-maissi-paprikaa
- persiljaa
Lisäksi
- Öljyä paistamiseen
- (suolaa)
Valmistusohje
Paista broilerin fileesuikaleet isossa kattilassa öljyssä.
Hienonna sipulit.
Kun broilerit ovat kypsyneet ja hieman ruskistuneet, lisää joukkoon sipulit sekä curry. Sekoita ja anna hetken tekeytyä.
Lisää joukkoon 2 litraa vettä sekä kanaliemikuutiot.
Laita kansi kattilan päälle ja anna keiton kiehahtaa.
Lisää keittoon sulatejuusto ja anna sulaa joukkoon.
Lisää keittoon makaronit. Anna keiton kiehua hiljalleen noin viisi minuuttia.
Lisää joukkoon herne-maissi-paprikat ja anna keiton vielä kiehahtaa.
Maista ja mausta persiljalla sekä tarvittaessa suolalla.
Sammuta liesi ja anna keiton muhia kannen alla vielä hetken ennen sen tarjoilua.
Resepti: Jussi Halla-aho/YouTube
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät