Julkaistu
Joulutortut voi valmistaa myös vohveliraudalla! Ruokavaikuttaja Satu Koiviston helpolla ohjeella valmistat tortut minuuteissa.
Ainekset neljään torttuun
- 2 valmiiksi kaulittua voitaikinalevyä
- n. 6 tl luumuhilloa
Valmistusohje
Joulutortut vohveliraudalla valmistuvat näin:
- Ota voitaikinalevyt sulamaan leivinpaperin päälle. Kauli voitaikinalevyjä hiukan isommaksi.
- Laita kolme nokaretta luumuhilloa molempien levyjen pitkille sivuille, ei kuitenkaan aivan reunaan.
- Kasta sormi veteen ja pyyhkäise levyn reunat, näin ne tarttuvat paremmin toisiinsa.
- Taita levy pitkittäin puoliksi. Paina kerrokset yhteen ensin hillon ympäriltä ja sitten reunoista. Yritä puristaa ilmat pois hillon ympäriltä, niin siihen ei jää ilmakuplaa.
- Leikkaa levy kolmeen osaan ja painele reunat sormella tai haarukalla tiiviisti yhteen.
- Kuumenna vohvelirauta. Nosta tortut yksi kerrallaan vohveliraudalle. Paista torttua 4–5 minuuttia, tarkka aika riippuu vohvelirautasi tehosta. Syö heti.
Resepti ja kuva: Satu Koivisto, satukoivisto.fi
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ylioppilaslakkipikkuleivät – Sarin upeat keksit ylioppilasjuhliin
-
Voileipäkakkusushit
-
Lohivoileipäkakku – Katin nerokas voileipäkakku kääräistään rullalle
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kesäinen raparperibooli
-
Kinkkutäytteinen voileipäkakkurulla
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät