Joulumokkapalat ovat ihanan meheviä ja maistuvat piparille! Koko Suomi leipoo -voittaja Amanda Alilonttisen ohjeella valmistuvat täydelliset piparimokkapalat.
Pohja
- 2 kananmunaa
- 2 dl sokeria
- 100 g voita
- 2,75 dl vehnäjauhoja
- 100 g piparkakkuja
- 0,25 dl kaakaojauhetta
- 1,5 tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
- 1,5 dl kahvia
Kuorrute
- 0,5 dl kahvia
- 50 g voita
- 1 ps Icing & Frosting Chocolate -kuorrutetta (Dr. Oetker)
Koristelu
- Valkoista sokerikuorrutetta
- Hopeisia koristerakeita
- Piparkakkuja
Valmistusohje
Joulumokkapalat valmistuvat näin:
Esivalmistelut:
- Vuoraa 30 x 20 cm kokoinen (puolikas pellillinen) suorakaiteen mallinen vuoka leivinpaperilla. Voit sipaista hieman öljyä paperin alle, että se pysyy hyvin paikoillaan.
Pohja:
- Vaahdota sokeri ja kananmunat kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella tai yleiskoneella.
- Sulata voi ja keitä vahvaa kahvia.
- Sekoita kuivat aineet keskenään. Murskaa piparkakut ja lisää ne kuivien aineiden joukkoon.
- Lisää munasokerivaahtoon vuorotellen kahvia, voita ja jauhoja. Sekoita nuolijalla varovasti.
- Kun taikina on kunnolla sekoittunut, kaada se vuokaan ja levitä nuolijalla tasaiseksi.
- Paista pohjaa 165 asteisessa uunissa kiertoilmalla n. 12 minuuttia. Kokeile puutikulla, että pohja on varmasti kypsä.
- Kippaa kypsä pohja jäähtymään toiselle leivinpaperille.
Kuorrute:
- Mittaa kulhoon kuuma kahvi.
- Pilko voi pieniksi ja lisää kahvin sekaan. Sekoita tasaiseksi.
- Lisää joukkoon vielä kuorrute ja sekoita vispilällä tasaiseksi.
- Levitä kuorrute jäähtyneen pohjan päälle palettiveistä apuna käyttäen.
- Anna kuorrutteen jähmettyä jääkaapissa n. 10 minuuttia ennen koristelua.
Koristelu:
- Pursota viivat kuorrutteen päälle sokerikuorrutteella.
- Asettele päälle piparkakkuja ja Silver koristerakeita.
Vinkki: Mikäli haluat enemmän mokkapaloja, voit tuplata ainekset ja tehdä sen uunipellille.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät