Jääkahvi ja jäinen café au lait
Kylmä kahvijuoma paitsi kaunistaa, myös maistuu ja virkistää kesäkuumalla. Maitokahviinkin saa saman säväyksen.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Ainekset
- 1 annos
Jääkahvi
- 2 dl valmista, vahvaa kahvia jäähdytettynä
- jääpaloja
- (mahdollisesti sokeria)
Jäinen café au lait
- 1 1/2 dl valmista, vahvaa
- (tummapaahtoista) kahvia jäähdytettynä
- 1/2 dl maitoa
- jääpaloja
- (mahdollisesti sokeria)
Valmistusohje
1. Laita murskattua jäätä viilennetyn lasin pohjalle.
2. Kaada päälle kylmä kahvi. Jos teet maitokahvia, kaada maito kahvin kanssa. Tarjoile heti.
Vinkki: Jos käytät kahvissasi sokeria, sulata haluamasi määrä kahviin, kun se on vielä kuumaa. Jääkahvista saa myös ihanan kesädrinkin lorauttamalla sekaan 2-4 cl mieliviinaasi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ylioppilaslakkipikkuleivät – Sarin upeat keksit ylioppilasjuhliin
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät