Helppo ketoleipä: Vähähiilihydraattinen leipä valmistuu 90 sekunnissa
Julkaistu
Helppo ja nopea, vähähiilihydraattinen ketoleipä valmistuu 90 sekunnissa mikrossa. Resepti on peräisin The Kitchn -ruokasivustolta.
Ainekset
- 1 iso kananmuna
- 1 rkl maitoa
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl kookosjauhoja
- 1 rkl manteli- tai hasselpähkinäjauhoja
- ¼ tl leivinjauhetta
- Ripaus suolaa
Lisäksi halutessasi
- (½ dl juustoraastetta)
- (1 rkl hienonnettua kevätsipulia tai yrttejä)
Valmistusohje
Helppo ja nopea ketoleipä valmistuu näin:
- Vatkaa pienessä kulhossa keskenään muna, maito, öljy, jauhot, leivinjauhe ja suola. Lisää halutessasi juustoa ja yrttejä.
- Kaada seos mikronkestävään mukiin. Kopauta mukin pohjaa varovasti pöytää muutaman kerran, jotta mahdolliset ilmakuplat häviävät.
- Lämmitä leipää mikrossa täydellä teholla 1,5 minuuttia.
- Ota muki mikrosta ja kaada leipä varovasti sieltä ulos leikkuulaudalle. Leikkaa puoliksi, kuten sämpylä. Jos haluat paahtaa leivän, tee se pienessä määrässä öljyä pannulla. Älä laita leivänpaahtimeen.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät