Hellapoliisin thaimaalainen papaijasalaatti
8.1.2016 Hellapoliisin upea salaatti on helppotekoinen ja tyylikäs tarjottava vaikkapa illanistujaisissa.
- Ruokavalio: Kevyt
4-6 annosta
- 1 kg vihreää papaijaa
- 3-4 keskikokoista porkkanaa
- 3 valkosipulinkynttä
- 2 punaista pientä vahvaa chiliä
- 1 ½ rkl sokeria
- 1-2 limen mehu ja hedelmäliha
- 2 rkl kalakastiketta
- 1 dl paahdettuja maapähkinöitä tai suolapähkinöitä
- thai-basilikaa
Valmistusohje
Kuori papaija ja porkkanat.
Raasta mandoliinilla pitkää raastetta.
Kuori valkosipulinkynnet ja poista chileistä siemenet.
Hienonna molemmat.
Laita sokeri, kuorittu lime ja kalakastike huhmareeseen ja jauha tasaiseksi. Sekoita joukkoon valkosipuli ja chilipaprika. Sekoita kastike raasteen joukkoon.
Koristele salaatti paahdetuilla maapähkinöillä tai suolapähkinöillä ja thai-basilikalla.
Anna mielellään maustua hetki jääkaapissa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti