Hellapoliisin kermanekut
9.12.2015 Hellapoliisin kermanekut ovat ihania makeisia, jotka ovat rakenteeltaan haukattavan pehmoisia.
5 isoa tai 10 pienempää
- 50 g voita
- 2 dl sokeria
- 1 dl ruokosokerisiirappia tai tummaa siirappia
- 2 dl kuohukermaa
- 1 tl vaniljasokeria
Valmistusohje
Mittaa ainekset kattilaan ja anna kiehua hiljalleen noin 20 minuuttia usein sekoitellen.
Käytä sokerimittaria seoksen lämpötilan mittaukseen. Kun seos on 127 asteista, se on valmis.
Anna seoksen jäähtyä hetki.
Leikkaa leivinpaperista pienet suorakaiteen malliset osiot ja käännä ne nekun mallisiksi rulliksi.
Laita rullat sokeriastiaan pystyyn tai laita ne metallisiin voitaikinatöttörövuokiin.
Kaada seos vuokiin ja anna jähmettyä.
Voit laittaa vuoat myös jääkaappiin hetkeksi jähmettymään.
Poista muoteista.
Leivinpaperi irtoaa kermanekun ympäriltä, kun nekku on ollut hetken aikaa huoneenlämmössä.
Vinkki! Kääntele kermanekut mantelirouheessa, kookoshiutaleissa, kuivatuissa marjajauheissa tai vaikkapa lakritsijauheessa.
Tarjoa!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät