Julkaistu
Kokki Harri Syrjäsen ohjeella valmistat "elämäsi parhaan caesarsalaatin".
Ainekset
- romaine- tai cosmopolitan-salaattia
- 1/2 dl parmesanlastuja
- krutonkeja
- 0,5 dl oliiviöljyä
- 1,5 dl rypsiöljyä
- 1 kananmuna
- 3 sardellifilettä
- 1 pieni valkosipulin kynsi
- 1/2 sitruunanmehu
- 1 tl dijon-sinappia
- 1 tl worcesterkastiketta
- 0,5 dl raastettua parmesaania
- mustapippuria ja suolaa
Valmistusohje
- Valmista kastike ensin. Riko muna korkeaan kulhoon. Lisää ripaus suolaa, dijon-sinappi, sitruunanmehu. Lisää öljyt.
- Laita sauvasekoitin kulhon pohjalle ja käynnistä sekoitin. Älä liikuta sauvasekoitinta ensimmäiseen 10 sekuntiin. Kun öljy on emulgoitunut lähes kokonaan voit nostaa sauvasekoitinta ja sekoittaa kastikkeen hyvin.
- Lisää valkosipuli, sardellit ja worcesterkastike ja sekoita sauvalla. Kun kastike on tasaista, voit ohentaa kahvikermalla tai vedellä jos tarpeen.
- Siirrä kastike laakeaan kulhoon ja lisää parmesanraaste ja rouhi mustapippuria.
- Pese salaatinlehdet ja revi isoiksi paloiksi kulhoon. Sekoita kastike salaatinlehtien joukkoon.
- Ripottele lopuksi krutongit ja parmesan lastut salaatin päälle.
Katso kaikki Harri Syrjäsen reseptit!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät