Gluteeniton piirastaikina
Piirastaikina tehdään useimmiten vehnäjauhoista. Tässä on resepti niille, jotka eivät voi syödä gluteenia. Piiraathan ovat maukasta ja jännittävää ruokaa, jota voi varioida monella tapaa.
- Ruokavalio: Gluteeniton
6-8 hengelle
- 2 dl gluteenitonta jauhoseosta
- 2 kylmää, keitettyä perunaa (n. 150 g)
- ½ dl juoksevaa margariinia
- ½ tl suolaa
- 2 kananmunaa
- 2 dl maitoa
- suolaa
- jauhettua valkopippuria
Täyte-ehdotuksia
- juustokuutioita ja kinkkua
- lohta ja tuoretta pinaattia
- paprikaa ja oliiveja
- parsakaalia ja tomaattia
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Raasta kylmät, keitetyt perunat hienoksi. Yhdistä jauhoseos ja suola. Lisää perunaraaste ja margariini, sekoita. Painele taikina piirasvuokaan.
2. Esipaista piiraskuorta n. 10 minuuttia. Vatkaa munat, maito ja mausteet.
3. Täytä piiraskuori haluamallasi täytteellä ja munamaidolla. Paista vielä 20-30 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti