Isoäidin kesän purjopiiras
Tämä on hyvää yksinään vegetaarisena lämminruokana, mutta sopii hyvin esimerkiksi noutopöydän osaksi.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset
- 8-10 hengelle
Pohja
- 150 g voita
- ½ dl vehnäjauhoa
- 1/4 dl vettä
Täyte
- 600 g purjoa
- 3 rkl voita
- 2 munaa
- ½ dl kahvikermaa
- 100 g juustoraastetta
- suolaa ja pippuria
- muskottiraastetta
Valmistusohje
1. Sekoita voi ja jauho muruiksi, lisää vesi ja sekoita nopeasti sileäksi taikinaksi. Kääri kelmuun ja pane jääkaappiin tunniksi.
2. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Kauli taikina ja vuoraa sillä iso piirasvuoka. Laita vuoka jääkaappiin hetkeksi. Esipaista piiraskuorta uunissa 10 minuuttia. Ota vuoka uunista.
3. Alenna lämpö 225 asteeseen. Suikaloi purjo. Sulata voi kasarissa, lisää purjosuikaleet ja keitä pehmeäksi. Vatkaa yhteen muna, kerma, juusto ja mausteet. Levitä purjo piiraspohjalle ja kaada munaseos päälle. Paista kypsäksi noin 20 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti