Fenkolipiiras
Tässä piiraassa on makua ja luonnetta. Keitä fenkoli juuri ja juuri kypsäksi, jolloin sen maku on parhaimmillaan.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset
- 4 annosta
Pohja
- 2 valmista voitaikinalevyä
Täyte
- 200 g fenkolia
- 1 rkl voita
- 1 dl kuohukermaa
- 2 munaa
- suolaa ja valkopippuria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sulata voitaikinalevyt ja kauli ne yhden millimetrin paksuisiksi. Vuoraa taikinalla pieniä annosvuokia tai iso piirasvuoka. Vuoraa vuokien reunat alumiinifoliosuikaleella, jotta taikina ei valu paistamisen aikana alaspäin. Pistele pohjat haarukalla ja esipaista uunissa 3-4 minuuttia. Irrota foliosuikaleet ja laske uunin lämpötila 175 asteeseen.
2. Puhdista, huuhtele ja suikaloi fenkoli. Keitä suikaleet voilla ja ripauksella suolaa maustetussa vedessä ja jäähdytä hetki. Riko munat kulhoon ja vatkaa joukkoon kermaa. Mausta suolalla ja pippurilla.
3. Jaa fenkolisuikaleet esipaistettuihin piiraskuoriin ja kaada päälle munaseos. Paista 15-20 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti