Blinit sienisalaatilla
Kokeile valmistaa itse rapeita ja maukkaita blinejä. Sienisalaatin ja kylmäsavulohen kera nautitut blinit käyvät alkuruoaksi tai illanistujaisiin pikkupurtavaksi.
Ainekset
- 2 dl kermaviiliä
- 10 g hiivaa
- 1,5 dl tattarijauhoja
- 0,5 dl vehnäjauhoja
- 1 tl sokeria
- 1 dl lämmitettyä maitoa
- 1 tl suolaa
- 20 g voisulaa
- 1 keltuainen
- 1 valkuainen
Sienisalaatti
- 2 dl suolasieniä
- 1 punasipuli
- 1 hapahkoa omenaa
- 1 prk smetanaa
- 1rkl hienonnettua ruohosipulia tai persiljaa
- mustapippuria
Valmistusohje
Lämmitä kermaviili kädenlämpöiseksi. Lisää hiiva ,sokeri ja puolet jauhoista. Anna taikinan kohota.
Vaahdota valkuainen ja lämmitä maito.Lisää loput aineet taikinaan. Viimeisenä vaahdotettu valkuainen nostellen. Paista kirkkaan voin kanssa rapeiksi pikkublineiksi.
Ryöppää sienet nopeasti kiehuvassa runsaassa vedessä tai liota niitä vuorokausi vettä vaihtaen. Maista suolaisuus sienistä.
Purista liika vesi niistä pois ja hienonna ne veitsellä. Kuori omena ja sipuli. Hienonna ne sienten mukaan. Mausta sieni salaatti yrteillä ja mustapippurilla. Vatkaa smetana kevyesti ja nostele sienisalaatin joukkoon.
Lisäksi annokseen siivutettua kylmäsavulohta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät