Testasimme Sara Siepinkin ylistämän mehukkaan tavan kuoria ja leikata appelsiinit – oletko jo kokeillut?
Jos appelsiinit ja greipit meinaavat jatkuvasti jäädä kauppojen hyllyille sen takia, että niiden kuoriminen ja pilkkominen tuntuu liian työläältä, on tämä tekniikka kokeilemisen arvoinen. MTV:n videotoimittaja Fanni Parma testasi niksin ja kertoo nyt, miten se mullisti hänen hedelmäarkensa.
Katso videolta miten sitrushedelmistä voi leikata helposti suuhunpantavia makeita naposteltavia.
Minulla menee usein appelsiinien ja muiden sitrushedelmien kuorimisessa ikuisuus. En pidä valkoisen kuoriosan mausta, ja nypin sitä irti pinsettimaisella otteella. Työlään ja kankean tekniikkani takia useimmat sitrukset jäävät kauppakierroksella hedelmälaareihin ja ostoshihnalle päätyy ennemmin helposti syötäviä banaaneja ja marjoja.
Yllä olevalla videolla näytettävä tekniikka on kuitenkin muuttanut suhtautumiseni kirpeän makeisiin sitrushedelmiin. Viilletyt palat mehukasta hedelmää maistuvat jopa kaltaiselleni krantumallekin herkkusuulle.
Myös yrittäjä, mediapersoona ja vuoden 2011 Miss Suomi Sara Sieppi mainitsi tekniikasta äskettäin Instagramissa storyjen puolella. Idean hän oli saanut bloggaaja Didem Özgünilta, jonka Instagram-profiilista hedelmäinen vinkki löytyy nimellä "juicy slices".
Nimi onkin varsin kuvaava mehukkaille sitrushedelmän paloille, joita on helppo napostella ja herkutella.
Sitrushedelmiä on saatavilla kauppojen hyllyillä ympäri vuoden, mutta niitä kannattaa hankkia erityisesti talvella, kun sitrukset ovat parhaimmillaan. K-ruoan sitrushedelmät-sivustolla kerrotaan, että kaikki sitrushedelmät sisältävät runsaasti vesiliukoista C-vitamiinia, jota olisi hyvä saada ravinnosta päivittäin. Vitamiini toimii antioksidanttina suojaten elimistöä haitallisilta hapettumisreaktioilta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ylioppilaslakkipikkuleivät – Sarin upeat keksit ylioppilasjuhliin
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät