Paistopisteiltäkin tuttu herkku on nyt hitti: "Todellinen unelmien leivonnainen"
Pasteis de nata -leivokset ovat Portugalin lahja maailmalle. Tuoreessa Koko Suomi leipoo -jaksossa ammattilaisleipurit antoivat vinkkinsä hittileivonnaisen valmistamiseen.
Oletko sinä jo testannut pasteis de nata -leivonnaisia? Tuoreessa Koko Suomi leipoo -jaksossa kilpailijat pääsivät perehtymään tämän herkullisen portugalilaisleivonnaisen saloihin. Leivonnaisen ohje nousi jakson jälkeen todella suosituksi MTV Uutisten Makuja-reseptipankissa.
Pastel de nata vai pasteis de nata? Yksikössä tämä Portugalista lähtöisin oleva leivonnainen on muodossa "pastel" ja monikossa "pasteis". Molemmat ilmaisut ovat siis oikein.
"Todellinen unelmien leivonnainen"
Koko Suomi leipoo -ohjelman tuomari Markus Hurskainen ylisti jaksossa tätä suomalaiskauppojen paistopisteiltäkin tuttua leivonnaista.
– Pastel de nata on vanukastäytteinen lehtitaikinaleivos, jossa keltuaiset ovat isossa roolissa. Rapea, lehtevä kuori ja rikas täyte luovat todellisen unelmien leivonnaisen.
Ohjelman toinen tuomari, kondiittorimestari Juliana Hokkanen puolestaan korosti, että pasteis de nata -leivonnaisten valmistuksessa maltti on valttia.
– Pitäkää huoli, että ette tarjoile meille munakasta vanukkaan sijaan.
Miten tehdään täydellisiä pasteis de nata -leivonnaisia ja mikä on herkun historia? Katso yllä olevalta videolta ja nappaa resepti: Koko Suomi leipoo: Pasteis de nata
Kaikki Koko Suomi leipoo -jaksot näet MTV Katsomosta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti