Oletko ikinä tehnyt näin kurkulle? Maku paranee!

Oletko koskaan tehnyt kurkulle näin? Tuiki tavallisesta vihanneksesta tulee huomattavasti parempaa 1:37 Oletko koskaan tehnyt kurkulle näin? Tuiki tavallisesta vihanneksesta tulee huomattavasti parempaa
KATSO VIDEO: Näin kurkun maku paranee, testaa murskatut kurkut!

Tiedätkö, miten suomalaisten suosikkivihanneksesta, kurkusta, saa paremman makuista? Satokausikalenterin Samuli Karjula vinkkaa mahtavan kesäreseptin avomaankurkuista. Kurkkaa videolta ohje.

Kurkkua voisi sanoa yhdeksi suomalaisten kotitalouksien perusraaka-aineista. Marttojen mukaan kurkku onkin tomaatin jälkeen käytetyin vihanneksemme. Kauppapuutarhaliitto kertoo, että suomalaiset syövät vuosittain 9,5 kiloa kurkkua henkeä kohden ja tästä määrästä 93 prosenttia on kotimaista tuotantoa.

Testaa kurkkujen murskaamista!

Kesällä ruokakaupasta, torilta tai omasta puutarhasta kannattaa kotikeittiöön napata avomaankurkkuja. Satokausikalenterin Samuli Karjula vinkkaa näppärän kikan, jolla kurkuista saa entistäkin paremman makuisia. 

– Kun kurkut murskataan ja annetaan tekeytyä mausteiden kanssa huoneenlämmössä, niin niiden maku paranee, Samuli vinkkaa MTV Uutisille.

Jos käytät avomaankurkkuja, muista pestä ne juuresharjalla ennen ruoan valmistusta.

Miten kurkut sitten murskataan ja mitä mausteita niiden kanssa kannattaa käyttää? Kurkkaa jutun yllä olevalta videolta näppärä kurkkuohje. 

Juttu on julkaistu ensimmäisen kerran kesäkuussa 2022.

 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.