Asiantuntija vinkkaa yllättävän säästökikan: "Meillä ovat ruokalaskut pienentyneet"
Ruokaostoksissa voi säästää yllättävilläkin keinoilla.
Kuten MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla aiemmin tällä viikolla kerroimme, ruokakaupan tarjouksia hyödyntäessä kannattaa käyttää harkintaa. Marttojen kehittämispäällikkö Taru Karonen muistutti Huomenta Suomessa, että aina pelkän kilohinnan tuijottaminen ei välttämättä ole kannattavaa.
– Kannattaako ostaa halvempi kahden kilon pussi vai pikkuisen kalliimpi kilon pussi, jos se on sellainen tuote, että sitä kahta kiloa ei tule käytettyä? Sittenhän se ei ole säästöä, jos se menee ruokahävikkiin, Karonen muistutti.
Yllättävä säästökikka: Ruokaostosten kotiin tilaaminen voi tuoda säästöjä
Ruokamenoja laskeskellessa on syytä pitää mielessä erityisesti suunnitelmallisuus. Kun ruokaostokset suunnittelee etukäteen, sortuu epätodennäköisemmin esimerkiksi heräteostoksiin.
Karonen itse kertoi Huomenta Suomessa yhden, hieman yllättävänkin säästövinkin: ruokaostosten kotiinkuljetuksesta maksaminen voi olla jopa kannattavaa.
– Itse ainakin säästän siinä, että en mene haahuilemaan heräteostosten maailmaan, vaan tuodaan ovelle ne ruoat, mitkä olen harkiten miettinyt. Vaikka siinä on se seitsemän tai kahdeksan euron kuljetusmaksu, niin meillä ovat ainakin ruokalaskut pienentyneet.
Millä muilla tavoilla asiantuntijan mukaan voi säästää ruokamenoissa? Entä mitä kannatta pitää mielessä vessapaperia ostaessa? Katso videolta Huomenta Suomen haastattelu.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti
-
Ylioppilaslakkipikkuleivät – Sarin upeat keksit ylioppilasjuhliin