WFP: Nälänhätä uhkaa Gazan pohjoisosia

YK:n mukaan jopa tuhat rekkalastillista avustustarvikkeita olisi valmiina saapumaan Gazan pohjoisosiin.

Gazan pohjoisosassa vielä olevien ihmisten nälänhädän uhka on välitön, YK:n alainen Maailman ruokaohjelma (WFP) varoitti tiistaina.

Jos mikään ei muutu, nälänhätä on vääjäämätön Gazan pohjoisosassa, WFP:n varajohtaja Carl Skau sanoi YK:n turvallisuusneuvostolle.

Yksikään avustusjärjestö ei ole päässyt alueelle 23. tammikuuta jälkeen. YK:n pääsihteeri Antonio Guterres sanoi tiistaina, että apua on valmiina ja odottamassa Gazan rajalla.

Peräti 97 prosenttia Gazan pohjavedestä on YK:n elintarvike- ja maatalousjärjestön mukaan käyttökelvotonta ja maataloustuotanto on romahtamispisteessä.

WFP:n mukaan yli puoli miljoonaa ihmistä on akuutissa nälänhädässä Gazan alueella, varsinkin sen pohjoisosissa. YK:n mukaan heistä joka kuudes on alle kaksivuotias lapsi.

YK:n mukaan Israel on pysäyttänyt rajalle kaikki avustusrekat, jotka ovat pyrkineet viemään tarvikkeita Gazan pohjoisosaan. YK sanoo, että Egyptin rajalla odottaisi jopa tuhat rekkaa, jotka olisivat valmiita liikkumaan viemään avustustarvikkeita ihmisille.

–  Meidän on tehtävä kaikkemme, ettei tämä tapahdu meidän vahtivuorollamme, Skau sanoi viitaten nälänhädän pahenemiseen.

Lue myös:

    Uusimmat