Thierry Neuville avauserikoiskokeen nopein Portugalissa – Kalle Rovanperältä kitkerää palautetta kisajärjestäjälle

Kalle Rovanperällä tyylipuhdas avaus Portugalin rallissa: "Vähän typerä pätkä" 3:35
Kalle Rovanperä säästeli renkaitaan avauserikoiskokeella – antoi palautetta kisajärjestäjälle: "Vähän typerä pätkä".

Hyundain Thierry Neuville otti nimiinsä Portugalin MM-rallin avauerikoiskokeen pohja-ajan. Kalle Rovanperä säästeli muiden tapaan renkaitaan ja oli viides.

Neuville selvitti vajaan kolmen kilometrin mittaisen yleisöerikoiskokeen 0,6 sekuntia nopeammin kuin toiseksi ennättänyt Toyotan Sebastien Ogier. Hyundain Ott Tänak ja Toyotan Takamoto Katsuta jakoivat kolmannen sijan kaksi sekuntia kärjelle jääneenä.

Kalle Rovanperä ajoi Toyotallaan erikoiskokeen viidenneksi 2,4 sekuntia Neuvillelle jääneenä. Rovanperä kertoi erikoiskokeen maalissa ajaneensa renkaitaan säästellen. Kuljettajat jatkavat perjantaina toden teolla käynnistyvään ralliin samoilla renkailla, joita käyttivät yleisöerikoiskokeella.

Rovanperällä oli monen muun kuskin tapaan antaa kitkerää palautetta kisajärjestäjille asvaltilla betoniporsaiden ympäri pyörineestä erikoiskokeesta.

– Vähän typerä pätkä, kun on niin paljon donitseja, kun samoilla renkailla ajetaan huomenna. Mutta lähdetään katsomaan, miltä ne näyttävät, Rovanperä sanoi erikoiskokeen maalissa.

– Ei ole kovin mukavaa kuskeille. Järjestäjien pitäisi tehdä tulevaisuudessa parempaa työtä. Rakastamme yleisölle ajamista, mutta donitseja on liikaa, kun käytämme samoja renkaita huomenna.

Ralli jatkuu perjantaina kahdeksalla erikoiskokeella.


 

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat