SM-liigalta viimein päätös: Kiekko-Espoon liiganousulle sinetti

Kiekko-Espoon nousulle SM-liigaan sinetti – puheenjohtajat löivät kättä päälle median edessä 7:24
Kiekko-Espoo nousee SM-liigaan kaudeksi 2024-25.

Jääkiekon SM-liigan yhtiökokous on vahvistanut Kiekko-Espoo Oy:n liigaosakkuuden. Liiga tiedotti torstaina myös Kiekko-Espoon hyväksyneen osakkuuden ehdot.

SM-liigan ylimääräinen yhtiökokous päätti Kiekko-Espoolle suunnatun osakeannin hinnaksi aiemmin sovitun merkintähinnan 2,2 miljoonaa euroa. Sen maksuajaksi osapuolet ovat sopineet viisi vuotta.

– Haluan Liigan hallituksen ja osakkaiden puolesta toivottaa Kiekko-Espoon lämpimästi tervetulleeksi Liigaan. Tämä on merkittävä päivä meille kaikille, sanoo Jääkiekon SM-liiga Oy:n hallituksen puheenjohtaja Heikki Hiltunen.

– Espoon lisenssihakemus oli erinomainen, ja heidän koko toimintansa on ollut vakuuttavaa jo pidemmän aikaa. Kiitän Espoon organisaation johtoa hyvästä yhteistyöstä – ja toivotan heille totta kai onnea tulevaan kauteen, Hiltunen jatkaa.

Samalla Kiekko-Espoo Oy ilmoittanut hyväksyvänsä Liigan osakassopimuksessa liiganousulle asetetut ehdot.

SM-liiga myönsi joulukuussa Kiekko-Espoolle ehdollisen lisenssin nousuehtojen täyttämisestä. Liigan lisenssikomitea hyväksyi täydennykset maaliskuun alussa.

 

Kiekko-Espoo Oy:n puheenjohtaja Ami Rubinstein kuvasi pitkäksi venynyttä hakuprosessia raskaaksi.

– Olemme koko ajan uskoneet, että meillä on liigakriteerit täyttävä hakemus ja toimintatapa, jonka pitäisi johtaa siihen, että ensi syksynä pelataan Liigaa, mutta paljon olemme joutuneet odottamaan ja ratkomaan, jotka eivät suoraan liity edes Espoon tilanteeseen, Rubinstein sanoo MTV Urheilulle.

– Kyse vain siitä, että Espoo on hakemassa mukaan Liigaan, vaan koko Liiga ja suomalainen sarjajärjestelmä ovat tällä hetkellä aika isossa mullistuksessa. Tietysti se vaikuttaa tällaisiin prosesseihin ja niiden sisältöihin hyvin voimakkaasti.

Suuri osa neuvotteluista on liittynyt osakkeen merkintähintaan, josta esitettiin viime syksynä uusille hakijoille jopa 1,5 miljoonaa euroa korkeampia summia.

Rubinstein pitää 2,2 miljoonaan päätynyttä hintaa hyväksyttävänä.

– Tietysti meillä Kiekko-Espoossa on ollut oma näkemyksemme siitä, mikä on perusteltua ja järkevää ja mikä ei. Olemme oikeastaan koko ajan sanoneet, että se mikä meidän kannaltamme on tärkeintä, on se, että mihin tahansa liigaosakkeen hinta sitten päätyy, se on selkeästi perusteltu ja linjassa sen kanssa, mitä aikaisempina vuosina on tapahtunut, Rubinstein toteaa.

– Esimerkiksi viiden vuoden maksuaika on sama kuin aikaisemmilla nousijoilla. Sen takia voidaan todeta, että meidän näkökulmastamme sekä hinta että maksuaikataulu ovat pidemmälläkin tähtäimellä perusteltavissa ja sen takia mielellämme niihin sitoudumme.

Lue myös:

    Uusimmat