Ruotsin viisuedustajat Marcus ja Martinus näyttävät, kuinka heiltä taittuu Suomen viisubiisi: "Tästä tuli remix"

Marcus & Martinus esittelevät suomenkielentaitonsa ja kuinka heiltä taittuu Suomen viisubiisi 1:23

Ruotsia Euroviisuissa edustavat Marcus & Martinus fiilistelevät Windows95mania ja ovat oppineet vuosien varrella yllättävän hyvin suomea.

Euroviisujen  viikko on pyörähtänyt käyntiin Ruotsin Malmössa. MTV Uutiset tapasi kaupungissa Ruotsia edustavan veljeskaksikon Marcus ja Martinus Gunnarsenin, jotka tunnetaan paremmin popduo-nimellään Marcus & Martinus. He edustavat isäntämaa Ruotsia kappaleellaan Unforgettable. 

Se, että veljekset edustavat Ruotsia, on nostattanut joitakin kulmakarvoja, sillä he ovat norjalaisia. 

– He (norjalaiset) tietysti halusivat, että edustaisimme Norjaa. Mutta on myös paljon heitä, joista on hauskaa, että edustamme Ruotsia. Näin norjalaisia on Euroviisuissa enemmän. Tässä on positiivisia ja negatiivisia puolia, veljekset pohtivat MTV Uutisille. 

Suomea Euroviisuissa edustaa Windows95man  ja Henri Piispanen kappaleellaan No Rules!. Artistikaksikko on tullut Marcukselle ja Martinuksellekin tutuksi. 

– Tapasimme ensimmäistä kertaa Madridissa ensimmäisissä Euroviisubileissä. Tiesimme keitä he ovat, joten menimme sanomaan: "Moi, mitä kuuluu?" ja he vastasivat: "Hyvää, hyvää". Sitten halasimme ja meillä oli välitön yhteys, veljet muistelivat esitellen samalla myös suomen kielen taitojaan. 

Suomea veljekset ovat oppineet sen myötä, että he ovat keikkailleet vuosien saatossa jonkin verran Suomessa. Edellisen kerran kaksikko oli Suomessa helmikuussa, jolloin he esiintyivät Helsingin jäähallissa. 

– Siellä oli hauskaa, paikalla oli paljon faneja. Tulemme takaisin kesäfestarille, mikä on hauskaa. 

Toimittajan kannustuksesta Marcus ja Martinus intoutuivat antamaan myös pienen demon siitä, miltä kuulostaisi heidän versionsa Suomen edustuskappaleesta. 

– Tästä tuli remix, veljet naureskelivat.

Euroviisujen ensimmäinen semifinaali järjestetään tiistaina 7. toukokuuta. Suomi esiintyy semifinaalissa kymmenentenä. 

Katso yllä olevalta videolta, millainen versio Marcukselta ja Martinukselta taittuu Suomen edustuskappaleesta No Rules! ja kuinka hyvin veljekset osaavat puhua suomea. 

Lue myös:

    Uusimmat