Vornaselle esitetään potkuja PS-ryhmästä – kertoo "poikkeuksellisesta" aseluvastaan maakuntalehdille

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän työvaliokunta esittää edustaja Vornasen erottamista eduskuntaryhmästä. Työvaliokunta valmistelee päätettäviä asioita eduskuntaryhmän kokoukseen.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtajistosta ja neljästä muusta kansanedustajasta koostuva työvaliokunta kävi tänään aamulla kokouksessaan läpi saamansa selvityksen ja kuuli kansanedustaja Timo Vornasta viime viikolla tapahtuneesta ampumavälikohtauksesta. 

Käsiteltyään asiaa työvaliokunta päätti yksimielisesti esittää eduskuntaryhmälle, että edustaja Vornanen erotetaan eduskuntaryhmästä luottamuspulan vuoksi.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jani Mäkelä ei avaa kokouksen keskustelujen sisältöä julkisuuteen.

– En avaa luottamuksellisten keskustelujen sisältöä. Sen voin yleisellä tasolla sanoa, että hän sai kertoa meille, mitä halusi. Ja me saimme kysyä häneltä, mitä halusimme. Parempi, että hän itse kommentoi tilannettaan julkisuuteen, Mäkelä toteaa MTV Uutisille.

Mäkelän mukaan Vornanen ei kiistänyt kokouksessa julkisuudessa esillä ollutta aseella uhkaamista ja maahan ampumista.

Seuraavaksi asia tuodaan eduskuntaryhmän käsiteltäväksi, joka päättää asiasta kokouksessaan torstaina.

Työvaliokunta toimii eduskuntaryhmässä käsiteltäviä asioita valmistelevana ja eduskuntaryhmän päätöksiä toteuttavana elimenä.

Työvaliokunnan yksimielinen päätös enteilee sitä, että Vornanen erotetaan ryhmästä torstaina. Aiemmin puolueen puheenjohtaja Riikka Purra on todennut julkisuudessa, ettei hänellä ole luottamusta Vornaseen.

Vornanen tiedottanut maakuntalehdille

Vornanen on lähettänyt tiedotteen oman alueensa maakuntalehdille: Karjalaiselle ja Savon Sanomille.

Vornasen mukaan hän on saanut kantoluvan aseelle aikaisemman poliisityönsä vuoksi. Vornasen käyttämä ase oli pienikaliiberinen, taskuun mahtuva ase.

– Poliisiviranomainen on myöntänyt minulle aseen kantoluvan aikaisemman työni ja henkilön (itseni) suojaamiseen liittyvällä perusteella. En avaa luvan myöntämisen taustoja ja perusteita. Totean ainoastaan, että tälle poikkeukselliselle kantoluvalle on ollut asianmukaiset ja erittäin vahvat perusteet. Tämä aseen kantolupa on ollut minulla useiden vuosien ajan, Vornanen kertoo maakuntalehdille lähettämässään tiedotteessa.

Vornanen vetoaa tiedotteessaan mediaan, etteivät nämä ottaisi yhteyttä hänen läheisiinsä.

Hän ei itse avaa tilannetta enempää vetoamalla siihen, ettei hän poliisitutkinnan vuoksi voisi niin tehdä.

 

Lue myös:

Lue myös:

    Uusimmat