NHL-seura päätyi kovaan ratkaisuun: "Päätös oli vaikea"

NHL-seura Toronto Maple Leafs on erottanut päävalmentajansa Sheldon Keefen. Keefe sai lähteä viisi päivää sen jälkeen, kun Maple Leafsin kausi päättyi tappioon Boston Bruinsille pudotuspelien avauskierroksen seitsemännen ottelun jatkoajalla.

Seura kertoo aloittavansa uuden päävalmentajan etsinnän välittömästi. Muun valmennusryhmän jatkosta kerrotaan myöhemmin.

– Päätös oli vaikea, Maple Leafsin GM Brad Treliving sanoi tiedotteessa.

– Sheldon on loistava valmentaja ja upea ihminen. Päätimme kuitenkin, että tarvitsemme uutta ääntä, jotta joukkueemme voisi saavuttaa lopullisen tavoitteensa. Kiitämme Sheldonia hänen kovasta työstään ja omistautumisestaan seuran hyväksi yhdeksän viime vuoden aikana ja toivomme hänelle ja hänen perheelleen kaikkea hyvää.

Keefe, 43, tuli Toronton valmentajaksi marraskuussa 2019. Hän korvasi tuolloin potkut saaneen Mike Babcockin. Ennen pestiä Maple Leafsissa Keefe valmensi AHL-joukkue Toronto Marliesia viiden kauden ajan.

Keefen valmennuksessa Toronto eteni jokaisella kaudella NHL:n pudotuspeleihin, mutta onnistui etenemään jatkoon ensimmäiseltä kierrokselta vain kerran. Keefestä tuli 11. potkut saanut päävalmentaja NHL:ssä tällä kaudella.

Toronto on voittanut Staney Cupin viimeksi vuonna 1967.

Lue myös:

    Uusimmat