Leijonien elintärkeä osasto vielä tuuliajolla – "Pienet nuhteet Jukka Jaloselle"

Leijonaraati: Suomelta loistava MM-startti Oliver Kapasen johdolla – ykkösketju herättää kuitenkin kysymyksiä 11:04
Leijonaraati: Suomelta loistava MM-startti Oliver Kapasen johdolla – ykkösketju herättää kuitenkin kysymyksiä.

Leijonien MM-startti sai suitsutusta Huomenta Suomen Leijonaraadissa tiistaina. Yksi kysymysmerkki on kuitenkin ykkösketjun koostumus. 

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 9.-25.5.2025

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla. MTV Katsomossa ottelut maksullisilla tilauksilla. Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla.

– Kaikki on niin hyvin kuin vain voi olla tuolla pelaajamateriaalilla, MTV Urheilun asiantuntija Petteri Sihvonen linjasi Leijonien otteet heti analyysinsä alkuun.

Miinuspuolelta esiin nousi ykkösketju. 

Mikael Granlund on kerännyt ykkösketjun ja ykkösylivoiman moottorina pisteet 0+4 – kaikki näistä ottelussa Britanniaa vastaan – mutta muuten Leijonien kärkitrion tehot ovat jääneet piippuun. 

NHL-vahvistus Valtteri Puustinen on ollut Granlundin aisaparina läpi alkukisojen, mutta kolmas lenkki on vaihdellut. Avausottelussa toisella laidalla oli Juha Jääskä, seuraavassa kahdessa pelissä Granlund istutettiin laitaan, ja sentterin tontille nousi vasta 18-vuotias superlupaus Konsta Helenius

Maanantaina Norjaa vastaan Helenius istutettiin päävalmentaja Jukka Jalosen toimesta vilttiin kesken ottelun.

Ykkössylinteri on siis yskinyt. 

– Ei se oikein vielä ole löytynyt. Ketjut 2, 3 ja 4 ovat alkaneet löytää sitä yhteispeliä ja semmoista yhtenäistä hyökkäämistä. Ykkösketjussa on nyt vähän Heleniusta koitettu, Jääskä on ollut siinä välillä, ja siinä on vähän pyöritetty hommaa, myös ykkösylivoimalta parempaa odottava MTV Urheilun asiantuntija Ari Vallin perkasi Leijonaraadissa tiistaina. 

– Siellä ovat ne pienet uhkakuvat.

Sihvonen pitää hieman hurjana sitä, että nuori Helenius heitettiin ykkössentterin paikalle. 

– Ehkä pienet nuhteet voisi tästä Jukka Jaloselle lähettää. 

– Jos tämä olisi vielä onnistunut, niin sittenhän siinä mentäisiin täydellisesti Jalosen pelikirjan mukaan. Ehkä tähän tulee nyt muutos, niin luulen, Sihvonen alleviivasi.

Toimiiko Leijonien peli suurmaita vastaan? Entä mitä miehiä ovat jo viisi maalia tehnyt Oliver Kapanen ja toinen säväyttäjädebytantti Arttu Hyry? Katso Leijonaraati kokonaisuudessaan yllä olevalta videolta. 

Norja-Suomi -ottelun kohokohdat yhdessä minuutissa 1:03
Katso: Leijonien komean Norja-voiton kohokohdat minuutissa. 

Lue myös:

    Uusimmat