Kukaan ei pysähtynyt auttamaan: Sähköpyörätuolilla liikkeellä ollut mies jäi jumiin lammikkoon tunniksi

Esteettömyys vaaratilanteissa huolestuttaa liikuntaesteisiä 5:04
Katso myös: Liukuportaat ja hissit pysähtyvät: Miten liikuntaesteinen pääsee poistumaan vaaratilanteessa? Esteettömyysasiantuntija painottaa hyvää varautumista ja tiedottamista.

Sähköpyörätuolillaan liikkeellä ollut mies jäi tunniksi jumiin pyörätiellä olleeseen lammikkoon, koska kukaan ei pysähtynyt auttamaan, kirjoittaa Satakunnan pelastuslaitos Facebook-sivuillaan.

Mies oli tunnin ajan yrittänyt viittoa ohi ajaneita autoja pysähtymään, mutta tuloksetta. Yksikään ohi ajaneista autoilijoista ei ollut vaivautunut pysähtymään.

Paikalle osunut ohikulkijakaan ei saanut vedettyä pyörätuolia lammikosta pois. Lopulta mies soitti hätäkeskukseen ja paikalle tulleet ensihoitajat auttoivat vettyneen pyörätuolin kuljettajineen kuivalle maalle.

Pelastuslaitokselta ei kiitoksia eikä taputuksia liiemmin heru.

Olemme tietysti lukuisia kertoja olleet tilanteissa, joissa ohikulkijat ovat toimineet hienosti ja auttaneet hädässä olevaa. Nämä kaikki tapaukset ansaitsevat kiitoksen. Tällä kertaa ei kiitoksille ja taputuksille ole erityisemmin aihetta. Päinvastoin… ensihoitajia ja koko työvuoroa jäi harmittamaan tilanne. Ei siksi, että me jouduimme puuttumaan asiaan, vaan siksi että tämä tapauksen henkilö joutui tunnin värjöttelemään lätäkössä autojen ajaessa ohi, julkaisussa kirjoitetaan.

Satakunnan pelastuslaitoksen tilannekeskuksesta kerrotaan MTV Uutisille, että tapaus sattui Raumalla.  

Tilannekeskuksen mukaan mies oli vahingossa luisunut pyörätuolillaan alikulkuun ja jäänyt jumiin siellä olleeseen veteen ja sohjoon.

Katso koko julkaisu alta. Jos alla oleva julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Lue myös:

    Uusimmat