"Kaurakuningas" JP Kukkosta syytetään rattijuopumuksesta – "Hävettää aika tavalla"

Kauramiljonäärinä tunnettua Juha-Petteri Kukkosta, 45, syytetään rattijuopumuksesta Helsingin käräjäoikeudessa.

Asia on tullut vireille maaliskuun lopulla, mutta oikeus ei ole vielä päättänyt, milloin asiaa käsitellään sen salissa.

Kukkosen rattijuopumuksesta uutisoitiin viime vuoden joulukuussa, jolloin asiasta kertoi tuolloin ensimmäisenä Seiska. Kukkonen otti siihen kantaa Facebook-tilillään.

Kukkosen mukaan kyse oli virhearviosta, kun hän lähti aamulla edellisillan juhlien jälkeen ajamaan liian aikaisin. Hänen veressään oli yhä alkoholia yli sallitun määrän.

– Itselleni nämä ovat vakavia asioita ja myönnän, että nyt hävettää aika tavalla. Olen myös pahoillani ja kadun tapahtunutta.

Rattijuopumusasian lisäksi Kukkosella on Helsingin käräjäoikeudessa vireillä avioerohakemus, jonka hän on jättänyt yhdessä puolisonsa kanssa joulukuussa. Kukkonen otti avioeroasiaan kantaan maaliskuussa niinikään Facebookissa.

Kukkonen kertoi, ettei ole palannut tai palaamassa yhteen ex-puolisonsa kanssa, mutta he olivat päättäneet spontaanisti käydä viimeisillä treffeillä. 

– Tapamme mukaan ne olivat kuitenkin hieman perinteisestä poikkeavat eli piipahdimme Tukholmassa ja Barcelonassa, mutta ne olivat nimensä mukaisesti viimeiset ja sellaisiksi ne myös yhteisestä päätöksestä jäävät.

Rikastui kauramaidolla

Kukkonen vaurastui perheyrityksensä Kaslinkin avulla. Vuonna 2019 muun muassa kaura-, maito- ja proteiinituotteita valmistava Kaslink Foods myytiin Fazerille. Kauppa oli suurin kymmeneen vuoteen tapahtunut kauppa elintarvikealalla. Kaslinkin liikevaihto oli kaupan aikaan 65 miljoonaa euroa.

Kukkonen on kertonut elämästään ja rahankäytöstään avoimesti muun muassa Kaurakuningas-podcastissaan. MTV Uutiset kertoi syksyllä 2023, kuinka Kukkonen kulutti neljässä kuukaudessa 700 000 euroa.

Raha kului kihlajaisiin ja reissuihin muun muassa Bangkokiin, Roomaan, Berliiniin, Tokioon sekä useampaan kertaan Monacoon ja Saint Tropeziin. Hän sanoo arvioineensa, että rahaa kuluisi 400 000–500 000 euroa, mutta jättisumma ei silti yllättänyt.

Lue myös:

    Uusimmat