Valioliigaa viedään jo USA:han – TV-jätiltä radikaali ehdotus

Englannin jalkapallon Valioliiga on Yhdysvalloissa todella seurattu sarja. Nyt TV-yhtiö NBC haluaa, että myös joitain Valioliigan otteluita pelattaisiin uudella mantereella ja lataa pöytään radikaalin ehdotuksen lisäpelistä.

Valioliigan lähetysoikeudet Yhdysvalloissa omistava TV-kanava NBC ehdottaa, että sarjaa pelattaisiin nykyisen 38 kierroksen sijaan yksi lisää. Lisäottelukierros olisi tarkoitus pelata USA:ssa.

– He ovat olleet avoimia ja kuunnelleet minua, NBC:n edustaja Jon Miller sanoo Athleticin mukaan.

Valioliiga kerää Yhdysvalloissa noin 40 miljoonaa katsojaa vuosittain, ja NBC maksaa lähetysoikeuksista noin 500 miljoonaa euroa kaudessa. Viime kesänä Valioliigan ystävyysotteluita pelattiin Yhdysvalloissa, ja se osoittautui onnistuneeksi kokeiluksi.

– Viime vuonna kuusi joukkuetta tuli tänne pelaamaan. Yhdeksän ottelua kuudessa päivässä keräsi yli 265 000 fania paikalle, Miller kertoo.

Valioliigan suunnasta ollaan melko varovaisia 39:nnen kierroksen suhteen, sillä noin 15 vuotta sitten samaa temppua yritettiin, mutta se sai kritiikkivyöryn faneilta ja medialta. Viime viikolla Valioliigan johtoportaaseen kuuluva Richard Masters kommentoi, että ovi on raollaan, mutta laajentuminen Yhdysvaltoihin ei ole tällä hetkellä suunnitelmissa.

Lue myös:

    Uusimmat