Juupajoen ampumisessa loukkaantunut nainen on kuollut – myös sivullisia uhkailtiin

Keskusrikospoliisi on jatkanut Juupajoella ja Ruovedellä 16. huhtikuuta tapahtuneen rikoskokonaisuuden tutkintaa. 

– Poliisi tutkii Juupajoella yksityisasunnossa tapahtunutta väkivaltarikosta murhana teon raakuuden takia, poliisi tiedottaa.

Muut rikosnimikkeet esitutkinnassa ovat tällä hetkellä muun muassa murhan yritys, liikenneturvallisuuden vaarantaminen, ampuma-aserikos ja törkeän ryöstön yritys. Rikosnimikkeet ja epäiltyjen rikosten määrät tarkentuvat esitutkinnan edetessä, poliisi tiedottaa.

Esitutkinnassa on tehty kuulusteluja ja teknistä tutkintaa tapahtumien kulun selvittämiseksi. Poliisin mukaan kuulustelut ovat vielä kesken. 

Tapauksen tutkinnanjohtaja Jari Räty kertoo MTV:lle, että poliisi selvittää tietoja, joiden mukaan rikoksesta epäilty mies olisi uhkaillut tuntemattomia henkilöitä pyrkiessään saamaan ajoneuvoja haltuunsa pakomatkaa varten.

– Poliisilla on viitteitä siitä. Meillä ei ole vielä tarkkaa lukumäärää, kuinka montaa henkilöä on uhkailtu. 

Näitä tapahtumia tutkitaan muun muassa törkeän ryöstön yrityksenä. 

Räty ei edelleenkään ota kantaa siihen, minkälaista asetta mies käytti.

Rädyn mukaan poliisi selvittää myös sitä, tavalla sivulliset ovat olleet pakomatkalla vaarassa. 

– Juuri tätäkin selvitetään, että onko pakomatka ja takaa-ajo aiheuttanut muutenkin vaaraa.

Epäilty ampui poliiseja kohti

Tehtävä sai alkunsa 16. huhtikuuta, kun poliisi sai noin kello 10.30 tehtävän Juupajoella sijaitsevaan asuinrakennukseen. Alkutietojen perusteella rakennuksessa oli tapahtunut epäilty väkivaltarikos. 

Poliisin saapuessa paikalle oli rikoksista epäilty poistunut paikalta. Poliisin mukaan epäilty on vuonna 1977 syntynyt mies.

Uhri puolestaan on vuonna 1991 syntynyt nainen. Epäilty ja nainen tunsivat toisensa. Epäilty pakeni poliisia, mutta jäi kiinni pari tuntia myöhemmin Ruoveden puolella tiellä 66. Poliisi etsi epäiltyä myös Mänttä-Vilppulan alueelta.

Poliisi pysäytti epäillyn kuljettaman ajoneuvon piikkimatolla. 

– Pysäyttämisen jälkeen epäilty ampui poliiseja kohti, ja poliisit joutuivat käyttämään tilanteessa asetta. Epäilty sai tilanteessa ampumavammoja, poliisi kertoo tiedotteessa. 

Poliisi antoi epäillylle hätäensiapua, mutta hän kuoli tapahtumapaikalla. Poliiseja ei loukkaantunut tilanteessa.

Rikoskomisario Jussi Luoto Keskusrikospoliisista kertoi tiedotteessa jo aiemmin, että vaikka epäilty on kuollut, poliisi selvittää teon tapahtumat, motiivit ja taustat niin perusteellisesti kuin mahdollista

Poliisien aseen käytöstä on käynnistetty esitutkintalain mukainen esiselvitys. Sen tutkintaa johtaa erikoissyyttäjä Jonna Ryynänen valtakunnansyyttäjän toimistosta. 

Lue myös:

    Uusimmat