Jari Isometsä yllättyi suomalaishiihtäjästä – painokas huomio tähdestä: "Mieti nyt"

Jari Isometsä niputtaa sprinttipäivän – Iivo Niskasen avaukseen rohkaiseva huomio 5:56
Jari Isometsä niputtaa sprinttipäivän – Iivo Niskasen avaukseen rohkaiseva huomio.

MTV Urheilun asiantuntija Jari Isometsä suitsuttaa Jasmi Joensuun suoritusta maastohiihdon maailmancupin Rukalla avanneessa perinteisen sprintissä. Joni Mäki yllätti hänet, ja asiantuntijalla oli lisäksi rapsakkaa sanottavaa Johannes Hösflot Kläbosta.

Sprintin aika-ajo oli suomalaisilta tymäkkää takomista. Erävaiheeseen eteni peräti yhdeksän sinivalkoista naista ja seitsemän miestä.

Suurimman osan taival päättyi odotetusti puolivälierissä, mutta välieriin ylsi kuitenkin neljä härmäläissivakoijaa: Jasmi Joensuu ja Katri Lylynperä naisissa ja Lauri Vuorinen sekä Joni Mäki miehissä. Heistä Joensuu paineli aina finaaliin saakka.

Tämä oli enemmän kuin odotimme. Siinä mielessä meidän pitää olla tyytyväisiä, Isometsä ruotii kokonaisuutta.

Seuraavassa lauseessa asiantuntija huomauttaa kuitenkin tutusta "perisynnistä" kovan aika-ajolennon jälkeen. 

– Loppupeleissä meillä oli vain neljä välierissä. On ehkä vähän julmaa sanoa vain neljä. Se on aika tiukka paikka.

Toivottua palkintokorokesijoitusta ei tullut, mutta Isometsä huomauttaa myös, ettei Johanna Matintalo päässyt sairastumisen vuoksi hiihtämään.

– Se oli iso lovi meidän menestystoiveisiimme.

"Ajatuksissa oli finaalipaikka, ei ehkä niinkään voittaminen"

Sprinttifinalisti Jasmi Joensuu iloitsi: "Ei ihan jokainen siihenkään yllä" 1:32
Sprinttifinalisti Jasmi Joensuu iloitsi: "Ei ihan jokainen siihenkään yllä."

Sprintin paras suomalainen Joensuu jäi finaalissa viimeiseksi eli sijoittui kuudenneksi. Hänen päivänsä finaaliin mentäessä oli ollut väkivahva: plakkariin karsinnan ja puolivälieränsä voitot ja välierässä loppusuorataistelun jälkeen kakkossija.

Jasmi oli karsinnassa varsinkin tosi vakuuttava. Karsinnan voittaminen on aika harvinaista herkkua. Se oli hieno suoritus.

Ihan vähän olin pettynyt, että hän lähti alakaavion kautta liikkumaan.

Joensuu valitsi karsinnan jälkeen neljännen erän, minkä myötä hänelle jäi jatkoon aiempien erien hiihtäjiä vähemmän palautumisaikaa.

Se kertoo siitä, että ajatuksissa oli finaalipaikka, ei ehkä niinkään voittaminen, koska yleensä voittajat tulevat alkupään eristä.

– Mutta kyllähän tuosta täytyy kiitettävä antaa Jasmille. Loistava suoritus, Isometsä kehuu Joensuun uran toista maailmancupin sprinttifinaalisaavutusta.

Arvio yhteen ääneen Vuorisen kanssa

Miesten sprintin parhaan suomalaishiihtäjän Lauri Vuorisen Isometsä kiteyttää puolestaan tehneen kuntonsa mukaisen suorituksen.

Hänhän oli periaatteessa ensimmäinen, joka tippui pois finaalista.

– Laurin kanssa juttelinkin. Totesimme molemmat yhteen ääneen, että tämä oli juuri sitä, mikä tämän hetkinen kunto on. Välieräpaikka on aina kova juttu.

Miesten toinen välierämenijä Joni Mäki oli Isometsänkin silmin pirteämpi kuin maailmancup-avausta edeltäneessä Suomen cupissa.

– Joni Mäki kyllä yllätti. Tosin hän pääsi ajalla välieriin, mutta ei sillä mitään väliä ole, kun pääsee. 

"Maaginen suoritus"

Miesten sprinttiä vuosia hallinneen Norjan tykin Johannes Hösflot Kläbon osallistuminen maailmancup-avaukseen oli vielä taannoin epävarmaa hänen sairastuttuaan koronaviruksen aiheuttamaan tautiin. Kläbo ei ollut ymmärrettävästikään lennokkaimmassa iskussaan, mutta sijoittui kolmanneksi.

– Ei hän ihan ihmemies ole. Muutama viikko sitten vielä koronassa, niin täytyyhän sen näkyä, ja se näkyikin.

Mutta:

Maaginen suoritus. Mieti nyt, mies on maannut pedissä.

– Kova ukko.

Mitä Isometsä povaa Kläbonkin kautta Iivo Niskaselle huomisesta 10 kilometrin perinteisen hiihtotavan väliaikalähtökisasta? Entä mitä on odotettavissa suomalaisnaisilta? Kuuntele arviot ylälaidan videolta.

Lue myös:

    Uusimmat