Israelin kiistelty viisuedustaja tanssi Käärijän kanssa somevideolla

Israelin euroviisuedustaja Eden Golan on julkaissut tänään torstaina sosiaalisessa mediassa videon, jossa hän tanssi Suomen Käärijän kanssa euroviisujen alla Malmössä. Myöhemmin video poistettiin.

Eden Golan ja Käärijä revittelivät antaumuksellisesti Käärijän ikonisten tanssiliikkeiden tahtiin Golanin somessa jakamassa videopätkässä. Se oli kuvattu ilmeisesti viisupaikalla Ruotsin Malmössä.

Cha Cha Chan päätteeksi artistit kättelivät nauraen.

Video oli poistettu myöhemmin illalla.

Käärijä eli Jere Pöyhönen kertoi somepäivityksissään, että video oli julkaistu somessa ilman hänen lupaansa. Hän kertoo lisäksi pyytäneensä videon poistamista.

– Tapasin tänään sattumalta Israelin euroviisuedustajan ja meistä kuvattiin video. Se julkaistiin sosiaalisessa mediassa ilman lupaani, Käärijä kirjoitti Instagram-tilillään suomeksi ja englanniksi.

– Haluan selventää ja korostaa, ettei video ole minkäänlainen poliittinen kannanotto tai tuen osoitus.

Israelin viisupaikka on herättänyt vastustusta

Israelin ja Golanin osallistuminen Euroviisuihin on herättänyt kiihkeitä tunteita Malmössä ja muuallakin Euroopassa.

Golanin voimaballadi Hurricane on muokattu versio liian poliittisena pidetystä kappaleesta October Rain. Alkuperäistä tekstiä pidettiin viittauksena Hamasin hyökkäykseen Israeliin.

Etukäteen on pohdittu myös sitä, nähdäänkö areenalla protesteja Israelin osallistumista vastaan.

Yksi mielenilmaus nähtiin jo tiistaina ensimmäisessä semifinaalissa, kun avausnumeroon osallistunut ruotsalaislaulaja Eric Saade esiintyi palestiinalaishuivi keffiyeh kiedottuna käteensä.

Isänsä puolelta palestiinalainen Saade on kritisoinut voimakkaasti Euroopan yleisradioliitto EBU:a Israelin osallistumisesta kilpailuun.

Israelin finaalipaikkaa pidetään erittäin todennäköisenä.

Käärijä nousee lavalle semifinaalissa

Suomea Euroviisuissa viime vuonna edustanut Käärijä eli Jere Pöyhönen nousee viisulavalle toisen semifinaalin väliaikaesiintyjänä.

Väliaikanumerossa tehdään pilaa siitä, miltä numero olisi voinut näyttää, jos viisut olisivat tulleet Suomeen, ja lavalla nähdään useita Suomi-kliseitä.

Aiemmin on kerrottu, että Käärijä esiintyy euroviisukylässä huomenna perjantaina. Lisäksi hän ilmoittaa Suomen raadin pisteet lauantaisessa finaalissa.

Ensimmäinen semifinaali kisattiin tiistaina. Tuolloin tiensä finaaliin selvitti muun muassa Suomen Windows95man.

Viisufinaali pidetään lauantaina.

Jutua päivitetty 9.5.2024 kello 22.58. Lisätty tieto siitä, että videojulkaisu on poistettu Israelin Eden Golanin somesivuilta Käärijän eli Jere Pöyhösen pyynnöstä. Lisäksi lisätty Käärijän kommentit asiasta.

Lue myös:

    Uusimmat