Etsintäalueen koko yli puoli Suomea: Korallisaaren rannalle asetut palmunoksat pelastivat

Palmunlehdistä tehty hätäviesti pelasti kalastajat syrjäiseltä saarelta 0:31
Palmunlehdistä tehty hätäviesti pelasti kalastajat Tyynellämerellä.

Kolme kalastajaa pelastettiin syrjäiseltä Mikronesiaan kuuluvalta saarelta itäisellä Tyynellämerellä, kertoo muun muassa brittilehti The Guardian ja uutistoimisto Reuters.

Miehet olivat lähteneet pääsiäissunnuntaina veneellään Polowatin atollilta, mutta eivät koskaan palanneet takaisin. Polowat sijaitsee noin 180 kilometrin päässä Mikronesian saaresta.

Katoamisesta huolestuneet sukulaiset ilmoittivat kolmikon kadonneeksi, jonka jälkeen miehiä lähtivät etsimään sekä Yhdysvaltain rannikkovartiosto että laivasto.

Rannikkovartioston Guamissa sijaitseva yhteinen pelastuskeskus käynnisti ilmasta käsin etsinnät yli 78 000 neliömeripeninkulman eli noin 268 000 neliökilometrin laajuisella alueella. Suomen pinta-ala on noin 338 000 neliökilometriä.

Etsintöjä haittasi huono sää, mutta lopulta Yhdysvaltain laivaston tutkimuskone huomasi Mikronesiaan kuuluvalla Pikelotin saarella miesten palmunlehdillä hiekkaan kirjoittaman ”help” eli apua -viestin.

Rannikkovartioston mukaan miehiä ei ehkä olisi löydetty ilman kyseistä viestiä.

Yli viikon saarella jumissa olleet miehet kertoivat pelastajille olevansa kunnossa. Miehet kertoivat syöneensä kookospähkinöitä ja saaneensa juomavettä kaivosta.

Kolmikko oli lähtenyt matkaan perämoottoriveneellä. Miehet kertoivat, että perämoottori oli kovan merenkäynnin seurauksena päätynyt mereen ja että he olivat soutaneet Pikelotin saarelle.

Pikelot on pieni ja syrjäinen, noin 31 hehtaarin kokoinen korallisaari, joka sijaitsee noin 600 kilometrin päässä Guamista kaakkoon.

Lue myös:

    Uusimmat