Autojätit tulossa ryminällä F1-sarjaan – valmistajien kiikarissa McLaren ja Red Bull

F1 ensi kertaa Miamiin, asiantuntijamme ennakoivat spektaakkelia 8:48
F1 ensi kertaa Miamiin – MTV Urheilu ennakoi spektaakkelia, jossa on myös huvittavia piirteitä.

Volkswagen-konsernin autovalmistajat Audi ja Porsche ovat päättäneet liittyä F1-sarjaan, Volkswagenin toimitusjohtaja Herbert Diess vahvisti.

Huhut Audin ja Porschen saapumisesta ovat kiertäneet F1-sarjan ympärillä jo kuukausia, ja nyt Diess vahvisti Youtubessa tiedot autovalmistajien aikeista liittyä rata-autoilun kuninkuusluokkaan. Diessin mukaan näistä kahdesta Porschen suunnitelmat ovat edenneet jo pidemmälle.

Reutersin lähteiden mukaan Audi on valmis tekemään noin 500 miljoonan euron ostotarjouksen McLarenista, kun taas Porschen tavoitteena on muodostaa pitkäkestoinen yhteistyö Red Bullin F1-tallin kanssa.

1980-luvulla menestystä moottorivalmistajana saavuttanut Porsche ei ole ollut formula ykkösissä 30 vuoteen, mutta se on tehnyt yhteistyötä Red Bullin kanssa aiemmin muun muassa rallin MM-sarjassa.

Audin ja Porschen saapuminen ei näyttävistä suunnitelmista huolimatta toteudu vielä hetkeen, Reutersin lähteiden mukaan useampaan vuoteen. Aiempien mediatietojen mukaan Volkswagen on tähdännyt vuoteen 2026, jolloin F1-autoihin tulee täysin uudenlaiset moottorit.

McLarenin toimitusjohtaja Zak Brown totesi aiemmin tänä vuonna, ettei talli ole kaupan, eikä se aktiivisesti etsi uusia pääomasijoittajia.

McLaren käyttää voimanlähteenään Mercedeksen moottoreita, mutta nykyinen sopimus on umpeutumassa lähivuosina.

Red Bull on puolestaan irtautunut yhteistyöstään Hondan kanssa, ja on käynnistänyt oman moottoriprojektinsa. Siten Porschen saapuminen moottorivalmistajaksi täyttäisi tyhjiön luontevasti.

Artikkelia muokattu 3.5. kello 09.07: Korjattu tieto Porschen F1-historiasta. Artikkelissa aiemmin väitettiin virheellisesti, ettei Porsche ole ollut koskaan aiemmin mukana sarjassa.

Lue myös:

    Uusimmat