Näin Kivimäki reagoi tuomioon – Asianajaja: Todennäköisesti valitamme

Tämä Aleksanteri Kivimäen Vastaamo-tuomiosta on syytä tietää 6:01
Tämä Aleksanteri Kivimäen Vastaamo-tuomiosta on syytä tietää.

Päämieheni on tietenkin pettynyt, kommentoi Aleksanteri Kivimäen asianajaja Peter Jaari käräjäoikeuden tänään antamaa tuomiota.

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus tuomitsi Aleksanteri Kivimäen kuuden vuoden ja kolmen kuukauden vankeusrangaistukseen Psykoterapiakeskus Vastaamoa koskevassa jutussa.

Jaari kertoi, että he tulevat ilmoittamaan tyytymättömyyttä tuomioon. Lisäksi hän sanoi olevan todennäköisintä, että he myös valittavat tuomiosta. 

MTV Uutisille Jaari myös totesi, että vankeustuomioon varauduttiin.

– Kivimäki reagoi tuomioon hyvin negatiivisesti. Hän sanoo olevansa tuomioon hyvin pettynyt ja kiistää edelleen kaikki rikokset, Jaari sanoo.

Jaaren mukaan hän ei muista, mitä Kivimäki tarkalleen sanoi, mutta pettymys kävi selväksi. Tuomio ei ole vielä lainvoimainen, mutta käräjäoikeus määräsi, että Kivimäki täytyy pitää vangittuna.

– Me ehkä hieman odotimme tai olimme käyneet arpomista, että josko sitten olisi kuitenkin vapautettu tuomion antamisen jälkeen. Oli myös odotettavissa, että hänet pidetään vangittuna, Jaari sanoo.

Vapauttamista vaadittaneen

Jaari pitää "hyvin todennäköisenä", että he vaativat Kivimäen vapauttamista ennen kuin tuomio on lainvoimainen.

– Hän on ollut 15 kuukautta vangittuna, josta aivan merkittävän osan täysin eristyksissä, Jaari sanoo.

Kivimäki ei ole enää eristyksissä. Jaaren käsitys on, että Kivimäki pysyy Vantaan tutkintavankilassa samoissa tiloissa, jos tuomiosta valitetaan. 

Mikäli Kivimäki hyväksyy tuomion, hänet siirretään tavalliseen vankilaan kärsimään rangaistustaan, Jaari sanoo.

"Käytiin läpi syytekohdittain"

Jaari kertoo käyneensä tuomion julkistamisen jälkeen Kivimäen kanssa läpi käräjäoikeuden ratkaisun.

– Käytiin läpi syytekohdittain, että miten asioita on perusteltu. Riittääkö näyttö vai onko näyttöä yhtään tietyistä seikoista.

Kivimäki tuomittiin törkeästä tietomurrosta, törkeän kiristyksen yrityksestä, yli 9 200 törkeästä yksityiselämää loukkaavan tiedon levittämisestä, lähes 21 000 törkeän kiristyksen yrityksestä ja 20 törkeästä kiristyksestä.

Lue myös:

    Uusimmat