Sinun oikeutesi

LYHYESTI

Sinulla on oikeus mm. seuraaviin asioihin:

  • Saada tietoa siitä esim. sen osalta, mihin tarkoituksiin tietojasi käsitellään, kuinka pitkään tietojasi käsitellään ja minkä vuoksi luovutamme tietojasi (tiedonsaantioikeus).
  • Sinulla on esimerkiksi mahdollisuus tarkistaa sinusta kerätyt tiedot ja päivittää ne ajan tasalle (pääsy- ja korjausoikeus).
  • Sinulla on oikeus kieltää sähköinen suoramarkkinointi ja vastustaa tietojesi käsittelyä suoramarkkinointiin (kielto- ja vastustamisoikeus).
  • Sinulla on oikeus saada tietosi poistetuksi (tietojen poistamisoikeus).


Huomioithan, että oikeuksien tarkempi sisältö on kuitenkin riippuvainen henkilötietojen käsittelytarkoituksesta sekä muutoinkin kyseisestä tilanteesta. Tarkempi kuvaus oikeuksistasi on saatavilla tietosuojakäytännössä. 


1. TIEDONSAANTIOIKEUS

Henkilötietojen käsittelyn edellytetään olevan avointa ja sen vuoksi meidän on kerrottava sinulle lainsäädännön edellyttämät asiat henkilötietojen käsittelystä, kuten:

  • miten voit olla yhteydessä meihin tietosuojaa koskevissa asioissa
  • keräämiemme henkilötietojen käyttötarkoitukset ja käsittelyperusteet
  • minne ja minkä vuoksi luovutamme henkilötietoja
  • kuinka pitkään tai millä kriteereillä säilytämme henkilötietoja
  • tietosuojalainsäädännön mukaisista oikeuksistasi.

Näistä ja muista tietosuojalainsäädännön edellyttämistä asioista kerromme tällä sivustolla ja tarkemmin erillisissä tietosuojakäytännöissä. Lisäksi voit aina olla yhteydessä tietosuojavastaavaamme.


2.  PÄÄSYOIKEUS OMIIN HENKILÖTIETOIHIN

Sinulla on oikeus tarkistaa meidän sinusta tallentamamme henkilötiedot. Kaikista kätevimmin tämä hoituu suoraan palvelujemme nettisivujen kautta, joihin pääset kirjautumaan näiden linkkien kautta:

Pystyt Omat tiedot -toiminnon kautta myös poistamaan tietojasi kyseisistä palveluista.


3. TIETOJEN KÄSITTELYN VASTUSTAMINEN JA KIELTO-OIKEUS

3.1. ASIAKKUUSVIESTINTÄ JA MARKKINOINTILUVAT

Sinulla on oikeus päättää, millaista sähköistä viestintää ja sähköistä suoramarkkinointia haluat saada meiltä.  

Alla on kuvattu sähköisen viestintämme päätyypit ja perusteluja sille, miksi sähköinen viestintä kannattaa sallia. Huomioithan, että samat viestintäasetukset koskevat sekä C Moren että mtv-palvelun sähköistä suoramarkkinointia sekä tutkimuksia ja asiakkuuskyselyitä. Jos siis teet muutoksen esim. C Moren viestintäasetusten kautta, koskee muutos myös mtv-palvelun vastaavia lupia. 

Lisätietoja Luukku-sähköpostipalvelun sähköisestä suoramarkkinoinnista voit lukea täältä.  


Asiakkuuteen perustuva sähköinen suoramarkkinointi

Miksi vastaanottaisin asiakkuuteen perustuvaa sähköistä suoramarkkinointia?

  • Saan asiakkaana palkitsevia etuja palveluihin ja tuotteisiin liittyen.
  • Saan hyödyllistä tietoa MTV Oy:n palveluiden, kuten C Moren ja mtv:n, käyttöön liittyvistä ominaisuuksista.
  • Nappaan talteen ajankohtaiset katseluvinkit ja saan ensimmäisten joukossa tietoa tulevista hittisarjoista ja odotetuimmista leffoista. 
  • Pääsen osallistumaan kilpailuihin ja arvontoihin


Tutkimukset ja asiakaskyselyt

Toteutamme asiakaskyselyitä sekä muita tutkimuksia koskien tuotteita ja palveluita. 

Miksi vastaanottaisin asiakaskyselyitä ja tutkimuksia?

  • Voin helposti antaa palautetta palveluita ja tuotteita koskien.
  • Pääsen vastauksillani vaikuttamaan palveluiden ominaisuuksiin ja kehitykseen sekä uusien palvelumallien ja tuoteyhdistelmien kehitykseen. 


Lupaan perustuva sähköinen suoramarkkinointi

Miksi vastaanottaisin lupaan perustuvaa sähköistä suoramarkkinointia?

  • Saan minulle räätälöityjä tarjouksia ja asiakasetuja koskien kiinnostavia ajankohtaisia tuotteita ja palveluita. Lupaan perustuva sähköinen suoramarkkinointi koskee MTV Oy:n lisäksi Telia-yhtiöitä ja niiden palveluita ja tuotteita sekä valikoitujen yhteistyökumppaneiden palveluita ja tuotteita.*  
  • Minua muistutetaan, kun aiemmin seuraamiini sarjoihin tai lajeihin tulee lisää katsottavaa ja saan myös tietoa tarjontaan tulevista uusista sisällöistä sekä muista MTV Oy:n ja Telia-yhtiöiden sekä valikoitujen yhteistyökumppaneiden tuotteista ja palveluista.
  • Huomioin, että minua ei voida muistuttaa asiakkaaksi palaamisesta, enkä voi vastaanottaa siihen liittyviä tarjouksia, ellen ole myöntänyt sille lupaa.

* Mikäli olet antanut ennen 1.4.2020 sähköisen suoramarkkinoinnin luvan koskien MTV Oy:n palveluita ja tuotteita, tämä lupaa säilyy voimassa toistaiseksi, ellet tee muutoksia lupavalintoihisi. 


Omia lupavalintojasi pääset tarkastelemaan ja muuttamaan halutessasi jokaisen palvelun Omat tiedot -osiossa.


Voit myös perua sähköisen suoramarkkinoinnin suostumuksen sähköpostin alaosassa olevan linkin kautta. Linkki ohjaa sinut kyseisen palvelun Omat tiedot -osioon tekemään haluamasi muutoksen. Vastaava toiminto on myös tekstiviesteissä.

Lisäksi sinulla on tietosuojalainsäädännön mukaisesti oikeus vastustaa henkilötietojen käsittelyä suoramarkkinointia varten, mikä tarkoittaa kaiken suoramarkkinoinnin ja siihen liittyvän henkilötietojen käsittelyn kieltämistä.

Huomioithan lisäksi, että kielto- ja vastustamisoikeudesta huolimatta voimme asiakassuhteen ylläpitämiseksi tarvittaessa viestiä sähköpostitse tai esimerkiksi palveluissa näkyvin ilmoituksin asioista, jotka liittyvät palveluihimme. Viestit voivat sisältää tietoja esimerkiksi palvelusisältöjen tai niiden ehtojen muutoksista tai lainsäädännön edellyttämistä asioista taikka tietoa palvelun toimintaan liittyen. Nämä asiakasviestit eivät sisällä markkinointia.


3.2. MAINONNAN KOHDENTAMINEN

Voit halutessasi itse hallinnoida, missä laajuudessa suostut evästeiden käyttöön ja mainonnan kohdentamiseen.

Voit estää evästeiden käytön muuttamalla selaimesi asetuksia. Huomaathan, että evästeiden poiston seurauksena sivuston jotkin toiminnallisuudet eivät välttämättä ole käytössäsi.

Mikäli et halua, että mainontaa kohdennetaan kiinnostusalueidesi mukaan, voit estää kohdentamisen alempana olevan linkin kautta. Kohdentamisen estämisen jälkeen sinulle näytetään yhtä paljon mainoksia kuin aikaisemmin, mutta mainoksia ei ole valittu kiinnostusalueidesi mukaan.

Voit estää kohdentamisen täällä

Lisätietoja selainkäyttöön perustuvasta mainonnan kohdentamisesta saat samalta, yllämainitulta sivustolta. 

Lisätietoa evästeiden käytöstä löydät MTV:n evästekäytännöstä, johon pääset tästä.

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja