Henkilötietojen käsittely toimituksellisessa kontekstissa

HENKILÖTIETOJEN KÄSITTELY TOIMITUKSELLISESSA KONTEKSTISSA

 

Meille on tärkeää kyetä antamaan mahdollisimman selkeät tiedot siitä, miten käsittelemme henkilötietoja. MTV on monipuolinen mediayhtiö, ja käsittelemme henkilötietoja myös toimitukselliseen ja journalistisiin tarkoituksiin. Toimituksemme tuottaa päivittäin uutisia MTV:n eri kanaville ja muihin palveluihimme, kuten netti-tv -palveluumme sekä MTVuutiset.fi -sivustolle.


Journalistisessa ja toimituksellisessa tarkoituksessa käsiteltävät henkilötiedot tarkoittavat sellaisia henkilötietoja, joita toimituksemme käsittelee uutisten ja muun vastaavan mediasisällön julkaisutoimintaan ja niihin liittyvän taustamateriaalin kuten haastattelujen laadintaan. Henkilötietoja käsitellään vain näihin tarkoituksiin lainsäädännön ja alan ammattieettisten ohjeiden mukaisesti. Noudatamme tietosuojalainsäädännön lisäksi sananvapauden käyttämisestä joukkoviestinnässä annettua lakia (13.6.2003/460) sekä Journalistin eettisiä ohjeita, joiden noudattamista valvoo Julkisen sanan neuvosto.  


Tietosuojalaissa (5.12.2018/1050) on määritelty edellytykset henkilötietojen käsittelyä journalistisia tarkoituksia varten tai akateemisen, taiteellisen tai kirjallisen ilmaisun tarkoituksia varten. Säännösten tarkoituksena on turvata sananvapauden ja tiedonvälityksen vapaus. Toimimme niiden mukaisesti. Voit lukea lisätietoja tietosuojalaista täältä.

 

Tietosuojalain mukaan käsiteltäessä henkilötietoja journalistisiin tarkoituksiin, osa Euroopan unionin yleisen tietosuoja-asetuksen (2016/679) säännöksistä ei sovellu. Esimerkiksi rekisteröidyn oikeuksia, henkilötietojen säilytysaikaa ja tietojen minimoinnin periaatetta sekä rekisteröidyn informointivelvoitteita koskevia tietosuoja-asetuksen määräyksiä ei pääsääntöisesti sovelleta henkilötietojen käsittelyyn journalistisiin tarkoituksiin.

 

Mikäli sinulla on kysyttävää tähän liittyen, annamme mielellämme lisätietoja. Voit olla yhteydessä tietosuojavastaavaamme: tietosuojavastaava@mtv.fi

 

Lisätietoja muusta henkilötietojen käsittelystä löydät myös tietosuojakäytännöstämme.

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja