MTV Oy kansikuva

MTV LYHYESTI

kansi_lyhyesti

Konserni

Monipuolinen mediatalo

MTV on suomalainen mediayhtiö, jonka juuret ulottuvat tv-toiminnan alkuvuosikymmeniin 1950-luvun Suomessa. Pienestä toimijasta on kasvanut mediayhtiö, joka viihdyttää, uutisoi ja luo elämyksiä ajasta ja paikasta riippumatta. MTV3, Sub ja AVA ovat koko kansan tuntemia maksuttomia tv-kanavia ja mtv-palvelu tarjoaa MTV:n suosituimmat ohjelmat katsottaviksi verkossa. Maksullisia ohjelmasisältöjä – elokuvia, sarjoja, lastenohjelmia ja urheilua – voi puolestaan katsoa ilman mainoskatkoja C Moren suoratoistopalvelussa sekä C Moren maksu-tv-kanavilla. MTV-konserniin kuuluu myös Mediahub Helsinki Oy, joka tuottaa MTV:n uutistarjonnan. MTV:n omistaa ruotsalainen mediayhtiö Bonnier AB.

MTV:n mediaperhe

Kanavat

Verkossa

Mobiilisovellukset

Visio, arvot ja strategia

MTV:n visio

Viihdytämme jokaista suomalaista, ajasta ja paikasta riippumatta. 

MTV:n arvot   

​Arvostamme lahjakkuutta ja luovuutta.

Menestyksemme avaimet ovat ketteryys ja keskittyminen olennaiseen.

Yhteistyössä on voimaa ja yhdessä tekeminen on palkitsevampaa.

Mittaamme edistystämme tarkasti, juhlimme voittoja ja opimme epäonnistumisista

Vapaa ja moniarvoinen journalismi on uutis- ja ajankohtaistoimintamme perusta.

MTV:n strategia

Hallitus ja johtoryhmä

MTV:n hallitus

Hallituksen puheenjohtaja 

Casten Almqvist, toimitusjohtaja, Bonnier Broadcasting and Entertainment, Bonnier AB

Jäsenet

Tomas Franzén, toimitusjohtaja, Bonnier AB
Jan Lund, liiketoiminnan kehityksestä vastaava johtaja, Bonnier

MTV:n johtoryhmä

TYÖPAIKAT

kansi_tyopaikat

HISTORIA

kansi_historia

MTV:n historia

Pienestä tv-yhtiöstä monipuoliseksi mediataloksi

Lähes 60-vuotisen historiansa aikana MTV on muovautunut pienestä televisioyhtiöstä kaikkien suomalaisten tuntemaksi median monitaituriksi.

MTV oli aikanaan yksi ensimmäisiä eurooppalaisia kaupallisia tv-yhtiöitä. Vain Britannian ITV ja Keski-Euroopan RTL on perustettu sitä aiemmin.

Yhtiö on kasvanut osaksi jokaisen suomalaisen arkea. MTV tavoitti heidät ensin Ylen kanavilla näytetyillä ohjelmilla ja nykyisin laajalla mediarintamalla omien televisiokanaviensa ja nettisisältöjensä kautta.

MTV erottautuu luomalla elämyksiä

MTV vuokrasi Ylen jakeluverkkoa reilun kolmen vuosikymmenen ajan. Se kuitenkin erottautui vuokranantajastaan ohjelmistollaan ja omintakeisella tyylillään, joka on aina viihdyttänyt, koskettanut ja puhuttanut suomalaisia.

Vuonna 1993 MTV sai ensimmäisen oman televisiokanavansa, MTV3:n. Koko kansan MTV3, Maikkari, on historiansa varrella jatkuvasti tarjonnut suomalaisille elämyksiä ja ajankohtaisia ilmiöitä.

Yhdeltä kanavalta median moniottelijaksi - MTV:n mediaperhe tavoittaa suomalaiset kaikkialla

1990-luvun puolivälin paikkeilla MTV:n mediaperhe laajeni myös radioon, kun Radio Nova aloitti radiolähetyksensä vuonna 1997. MTV luopui radiosta vuonna 2015.

Myös 2000-luvulla MTV:n mediaperhe jatkoi kasvuaan. 2000-luvun alussa aloittanut TVTV!-kaapelikanava muuttui vuonna 2002 Subtv:ksi, joka nykyisin tunnetaan nimellä Sub. Lifestyle-ohjelmia, dokumenttisarjoja ja elokuvia tarjoava AVA puolestaan aloitti toimintansa 2000-luvun loppupuolella ensin osana maksullista kanavapakettia. Vuodesta 2011 lähtien AVA on ollut veloituksetta kaikkien suomalaisten tavoitettavissa. Myös MTV Katsomo perustettiin jo vuonna 2002, jolloin se tunnettiin netti-tv:n nimellä. MTV Katsomo vaihtoi nimeään 2018, jolloin palvelusta tuli mtv -palvelu löytyen osoitteesta mtv.fi.

MTV käynnisti maksullisten sisältöjen tarjoamisen pienimuotoisesti jo 1990-luvulla, ja MTV:n maksulliset tv-palvelut aloitettiin 2000-luvun puolivälissä. Vasta MTV:n maksu-tv-palvelut saivat Suomen maksulliset tv-markkinat lentoon. Nykyään MTV:n maksu-tv-tarjonta kattaa yli 20 kanavaa, jotka tarjoavat mediankäyttäjille kattavan valikoiman huippu-urheilua ja menestyselokuvia.

MTV:n virstanpylväitä

Oy Mainos-TV-Reklam Ab perustettiin 29.4.1957.

Vuonna 1962 lehdistö vaati tv-mainonnan lopettamista, syynä sen liiallinen tehokkuus.
MTV:hen perustettiin vuonna 1965 teatteritoimitus sekä perhetoimitus.
Uusi toimitalo valmistui Ilmalaan 1967.
MTV oli mukana perustamassa kaupallisten tv-yhtiöiden yhteistyöjärjestöä egtaa.
Ensimmäinen värilähetys nähtiin 1976.
Ensimmäiset Kymmenen Uutiset 1.9.1981.
Yhtiö muutti nimensä MTV Oy:ksi 1982.
Pohjoismaisen ensimmäinen aamu-tv-ohjelma Huomenta Suomi aloitti lähetykset 1.12.1989.
MTV3-kanava aloitti toimintansa 1.1.1993.
26.9.1996 Oy Suomen Uutisradio Ab sai radiotoimiluvan.
Bonnier MTV:n omistajaksi vuonna 2007.
MTV uudisti brändinsä ja ilmeensä 3.11.2013.
MTV luopui radioliiketoiminnasta vuonna 2015.
MTV Uutiset siirtyi Medihub Helsinki Oy:lle 2015.

MTV – yksi kattobrändi

Oy Mainos-TV-Reklam Ab on vuosien saatossa kasvanut MTV MEDIAksi ja siitä nykyiseksi MTV:ksi, joka tarjoaa monipuolisen valikoiman laadukkaita sisältöjä.

2010-luvulla yhtiö on halunnut voimistaa suhdettaan suomalaisiin ja tuoda mediaperheen eri jäsenet selkeämmin sekä mediankäyttäjien että mainostajien ulottuville. MTV liittää yhteen tutut kanavabrändit kuten MTV3:n, Subin ja AVAn sekä uuden genrebrändin MTV Uutiset, joka tuottaa sisältöjä muun muassa MTV3:lle ja MTVuutiset.fi-palveluun. MTV:n Urheilun alle on puolestaan koottu koko MTV:n urheilutarjonta.

Perheyhteys näkyy myös mediaperheen jäsenten nimissä – maksullisista tv-palveluista tuttu C More, nettitelevisio Katsomo on uudistunut mtv.fi -palveluksi ja suosittu mtv.fi-uutispalvelu on muuttunut MTVuutiset.fi uutispalveluksi. Muutos ei kuitenkaan koske ainoastaan nimiä, vaan kuvastaa koko MTV:n tasoista toimintaa ja yhtenäisen mediaperheen tarjoamia mahdollisuuksia. MTV pystyy tarjoamaan suomalaisille parhaat sisällöt ja elämykset – ajasta ja paikasta riippumatta, kullekin sopivalla tavalla.

Ohjelmien historia

Elämyksiä joka kotiin jo vuosikymmenten ajan

Jo lähes 60 vuoden ajan MTV on ollut kiinteä osa suomalaisten elämää.

Aluksi MTV vuokrasi lähetysaikaa Yleltä, mutta erottautui viihdyttävällä ja omanlaisella ohjelmistollaan vuokranantajastaan jo alusta lähtien.

Laadukkaat, koskettavat, ilahduttavat ja puhuttavat sisällöt ovat kautta aikain olleet MTV:n toiminnan keskiössä. MTV onkin toiminut areenana suurille suomalaisen viihteen ikoneille kuten Spedelle ja Vesa-Matti Loirille. Myös ulkomaiset tähdet ovat tulleet monille tutuksi juuri MTV:n kautta.

Uutisia ja uusia aluevaltauksia

MTV:n omien uutisten alkaminen 1980-luvulla oli merkkipaalu Suomen televisiohistoriassa. Kaikille tuttu Kymmenen Uutiset on lunastanut paikkansa arvostettuna ajankohtaisten asioiden tulkkina. Nykyään MTV Uutiset tuottaa sisältöjä sekä MTVuutiset.fi-palveluun että MTV3-kanavalle.

1990-luvulla Kauniit ja rohkeat sai suomalaiset pauloihinsa. Sarja on ollut huikea menestys jo yli kahdenkymmenen vuoden ajan. Vuosituhannen vaihteen yksi mullistavimmista ilmiöistä oli puolestaan uusi tositelevisio-genre ja sen rantautuminen Suomeen. Big Brother Suomi, jota pystyy myös seuraamaan maksullisen 24/7-palvelun kautta mihin kellonaikaan hyvänsä, on noussut kotimaisen tositelevision kestosuosikiksi.

Huippu-urheilua ja yhteiskunnallista keskustelua

MTV haluaa myös herätellä yhteiskunnallista ja poliittista keskustelua. Yhtiö toi merkittävän keskustelufoorumin, SuomiAreenan, 2000-luvulla kaikkien suomalaisten ulottuville.

MTV Urheilun kautta mediankäyttäjillä on pääsy kaikkiin MTV:n huippu-urheilusisältöihin. Sekä MM-jääkiekkoa että F1:stä on mahdollista seurata myös C More:n maksullisten palvelujen kautta.

Netti-tv mtv.fi sisältää maksuttomia sisältöjä, joiden suosio on 2010-luvulla kasvanut entisestään.

Ohjelmien vuosikymmenet

Mainosten historia

Tv-mainonnan historia

Suomalainen tv-mainonta syntyi yhdessä MTV Oy:n kanssa. MTV:n osakkeenomistajalistaan merkittiin sen syntyhetkellä myös Suomen Ilmoittajat ry eli nykyinen Mainostajien liitto sekä Suomen mainostoimistojen Liitto.

Syksyllä 1957 Suomen 7 500 tv-vastaanottimesta saatiin nähdä ensimmäiset tv-mainokset, joissa vauhditettiin mm. Tempo-saippuan, Amar-sukkien, Siff-juomien ja Pauligin teen myyntiä. Aluksi kaikki esitetyt mainokset olivat suoria lähetyksiä. Ensimmäisenä toimintavuotenaan MTV:llä oli noin 40 mainostajaa ja reilut 200 mainoslähetystä. Nykyisin MTV Oy:llä on vuosittain tuhansia mainostajia joiden mainoksia esitetään satoja tuhansia kertoja eri alustoilla televisiossa, verkossa ja mobiilissa.

MTV Oy tekee menestystarinoita

MTV:llä on aina rakennettu brändiä, tehostettu myyntiä, lanseerattu uutuustuotteita ja rekrytoitu uusia ihmisiä. Mainonta on muuttunut viime vuosina radikaalisti. Mainoskatkolla oleva mainosspotti on vain yksi tapa mainostaa sähköisessä mediassa. Sähköisestä mediasta tuttu tarttuu käteen helposti kaupan hyllyltä. MTV on kaupallisen sähköisen median uranuurtajana tehnyt Suomeen myös monta kaupallista menestystarinaa. Sähköisiä medioita pystytään hyödyntämään tänä päivänä kustannustehokkaasti ja monipuolisesti mainostajan kasvavat tarpeet tyydyttävillä tavoilla.

Mainosten vuosikymmenet

YRITYSVASTUU

kansi_yritysvastuu

Yritysvastuu

MTV on sisältöjensä kautta vahvasti läsnä suomalaisten arjessa. Luomme ilmiöitä ja puheenaiheita, jotka tavoittavat yli neljä miljoonaa suomalaista viikoittain. Markkinajohtajuus edellyttää vastuunottoa ihmisistä, yhteiskunnasta ja ympäristöstä.

Ihminen

Kaikilla suomalalaisilla on oikeus luotettavaan ja moniarvoiseen journalistiseen sisältöön. Tarjoamme uutis- ja ajankohtaisohjelmia kaikissa välineissä, jotta yleisöllä on aina uutishuone mukanaan. 

MTV kantaa vastuunsa myös työnantajana ja työllistäjänä. MTV työllistää suoraan noin 200 sähköisen median ammattilaista sekä välillisesti tuhansia osaajia eri puolilla Suomea. Olemme merkittävä kotimaisen ohjelmateollisuuden tilaaja, ja tarjoamme tässä roolissa työtä hyvin laajalle kirjolle eri alan osaajia. Yksittäisessä ohjelmatuotannossa voidaan tarvita osaajia aina näyttelijöistä juristeihin ja ohjaajista räjähdeammattilaisiin. Olipa kyse sitten MTV:n työntekijästä tai kumppaniyrityksen ammattilaisesta, kunnioitamme osaamista ja rohkaisemme luovuuteen.

Kaupallisena toimijana arvostamme suuresti myös suhdettamme asiakkaisiin. Asiakkaillemme tarjoamme innovatiivisia ja inspiroivia tapoja kohdata suomalaisia kuluttajia samalla, kun huolehdimme siitä, että kanavillamme ja palveluissamme esiintyvä mainonta on vastuullista ja läpinäkyvää.

Yhteiskunta

MTV on vahva yhteiskunnallinen toimija. Nostamme esille yhteiskunnallisesti merkittäviä aiheita sisältöjemme kautta ja luomme päivän puheenaiheet televisiossa ja  verkossa.

Erityisesti vuosittain järjestettävä yhteiskunnallisen keskustelun tapahtuma SuomiAreena toteuttaa MTV:n roolia yhteiskunnallisena vastuunkantajana. Tapahtuma kerää yhteen suomalaisen yhteiskunnan vaikuttajat keskustelemaan nyky-yhteiskunnan tilasta ja tekemään merkittäviä keskustelunavauksia tulevaisuutta ajatellen. MTV:n tehtävänä on mahdollistaa moniääninen keskustelu sekä osallistua siihen omalla toimialallaan merkittävänä mediayhtiönä.

MTV osallistuu hyväntekeväisyyteen järjestämällä varainkeruukampanjoita, konsertteja sekä muita tapahtumia, ja annamme kampanjoille näkyvyyttä medioissamme. Hyväntekeväisyyshankkeemme panostavat erityisesti lasten ja nuorten hyvinvointiin. Keskeisin projektimme on marraskuussa 2012 alkanut Nuorten hyväksi, joka pyrkii nuorten elämään konkreettisesti ja myönteisesti vaikuttaviin tekoihin rahalahjoitusten, ajan antamisen, tekojen ja hyvien uutisten kautta. Yhteistyössä Tukikummit-säätiön kanssa toteutettava hanke on kolmivuotinen. Tarjoamme hyväntekeväisyysjärjestöille myös mahdollisuuksia ohjelmayhteistyöhön suosituimpien ohjelmiemme yhteydessä. Järjestämme myös vuosittaisia varainkeruukonsertteja Lastenkliniikan kummien ja Plan Suomen kanssa

Näiden lisäksi pyrimme olemaan aktiivinen yhteiskunnallinen vaikuttaja. Kannustamme yrittäjyyteen esimerkiksi osallistumalla Nordic Business Forumiin. Edunvalvonnassa kunnioitamme läpinäkyvyyttä ja avoimuutta ja toimimme usein yhteistyössä sidosryhmiemme kanssa.

Ympäristö

Ympäristönsuojeluun ja ekologisiin työtapoihin kiinnitetään Pöllölaaksossa erityistä huomiota. Viime aikojen suurimpia hankkeita on ollut Ilmalan kiinteistön jäähdytyksen liittäminen kaukokylmän piiriin. Muutoksen valmistuttua yrityksen hiilijalanjälki on vuodessa noin 1500 tonnia pienempi kuin aiemmin.

Myös kiinteistöjen ilmanvaihtoa ja lämmitystä optimoidaan. Lämpötiloja ja ilmanvaihtoa säädellään kiinteistön käytön ja siinä tapahtuvien vaihtelujen mukaan. Kun toiminta lakkaa tai vähenee eri puolilla kiinteistöä, ilmankiertoa ja lämpötiloja pudotetaan mahdollisuuksien mukaan.

Aiempaa ekologisempaan lopputulokseen on pyritty myös studioiden valaistusta uudistettaessa. Uutisstudioon, uutispöytään ja urheilun pienen studioon on vaihdettu energiatehokas LED-valaistus. Jatkossa on tarkoitus uusia myös urheilun ison studion valaistus niin ikään LED-valoiksi.

Myös työsuhdeautojen hiilidioksidipäästöjä on rajoitettu sekä kierrätys on organisoitu mahdollisimman kattavasti.

MEDIALLE

kansi_medialle

Viestinnän yhteystiedot

MTV:n yritysviestintä

Strategiajohtaja Anna-Reetta Kangasmaa: anna-reetta.kangasmaa@mtv.fi

Markkinointi- ja viestintäjohtaja Susa Valvio: susa.valvio@mtv.fi, p. 050 415 3169

Viestintäpäällikkö Jaana Pohja: jaana.pohja@mtv.fi, p. 040 554 4036


MTV:n ohjelmaviestintä


Viestinnän asiantuntija Maritta Kettunen: kotimainen draama ja viihde

Viestintäpäällikkö Minna Korkka: urheilu

Viestinnän asiantuntija Heini Nieminen: kansainväliset sarjat ja elokuvat, ajankohtais- ja pisteohjelmat

Viestinnän asiantuntija Elina Otsala: kotimainen draama

Viestinnän asiantuntija Virpi Valtonen: viihde

MAINOSTAJALLE

kansi_mainostajalle

OTA YHTEYTTÄ

kansi_yhteystiedot

Yhteystiedot

MTV

MTV Oy

Käyntiosoite:

Ilmalankatu 2, Helsinki

Postiosoite

00033 MTV

Sähköposti:

etunimi.sukunimi@mtv.fi

Yhteydenotto ja palaute:

Yritysvaihde: 010 300 300

Soittaminen 010-alkuiseen numeroon maksaa kiinteästä verkosta 8,35 senttiä/puhelu + 16,69 senttiä/min, matkapuhelimesta 8,35 senttiä/puhelu + 16,69 senttiä/min ja ulkomailta tavallisen ulkomaanpuhelun hinnan. Hinnoissa on mukana 24%:n alv.

Yhtiöiden laskutusosoitteet

MTV Oy

5301
PL 604 
00021 LASKUTUS

+ viite

Verkkolaskut:

BAWCFI22
003710939441

tai

INEXCHANGE
003710939441

Y-tunnus 1093944-1

ALV-tunnus FI10939441


Uutistoimintan liittyvät laskut:

Mediahub Helsinki Oy

5312  

PL 604

00021 LASKUTUS

Viite: FI-alkuinen koodi

Verkkolaskut            

InExchange

003726181823

Y-tunnus 2618182-3

ALV-tunnus FI26181823 


MTV Oy:n yhteystiedot

MTV Uutiset, Mediahub Helsinki Oy

Päivystävä uutispäällikkö: 010 300 5400 (ma-pe), 010 300 5401 (la-su)

Uutistoimituksen sähköposti uutiset@mtv.fi

Vastaavat ohjelmatoimittajat

Sananvapauslaki edellyttää, että kullekin ohjelmalle ja verkkojulkaisulle määrätään vastaava toimittaja. MTV:n vastaavat ohjelmatoimittajat MTV3, Sub, AVA, mtv, C More, MTV Tekstikanava

Jani Hartikainen: kotimaiset draamaohjelmat

Marko Karvo: kotimaiset viihde- ja palveluohjelmat

Marko Karvo: ulkomaiset ohjelmat (ei urheilu)

Markus Autero: urheilu

Tomi Einonen: uutiset ja ajankohtaisohjelmat, dokumentit, MTV Tekstikanavan uutiset ja ajankohtaissivut, MTVuutiset.fi:n uutiset ja ajankohtaissivut

Marko Karvo: erikoisohjelmat, chatit ja mobiilipelit, interaktiiviset ohjelmat ja yleisvastuu kaikista uusista ohjelmatyypeistä

MTV verkkopalvelut
​​​​​​​Saara Pekkonen: Cmore.fi, mtv.fi, MTVuutiset.fi, MTV Tekstikanava

Kaikki MTV:n tv-kanavat
Pauli Jäämies: mainokset, ostoskanavat

Juha Västi: sponsorointitunnisteet


Tietoa mainostajalle

Tietoa toimittajalle

C More tilaus- ja sopimusasiat

Tästä pääset C More asiakaspalveluun​​​​​​​

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja