2000-luku

Vuosituhannen vaihteen yksi merkittävimmistä ulkomaisista sarjoista oli eittämättä HBO-kaapelikanavan tuottama Sinkkuelämää, jonka tyyli ja voima luoda trendejä ja rikkoa sovinnaisuuden rajoja oli täysin uutta. Syntyikin ns. sinkkugenre, jonka lumoihin "uuden siviilisäätyryhmittymän" myötä hurahti koko maailma myös Rimakauhua ja rakkautta -sarjan seurassa.

Sinkkukulttuuri välittyi ruutuun.

Toinen uusi ohjelmagenre, joka räjäytti pankin totaalisesti, oli tosi-tv: katsojat pääsivät urkkimaan ihmisten sielujen syvimmätkin sopukat Selviytyjien, Amazing Racen ja Miljonääri-Joen kaltaisissa ohjelmissa. Uutuuksien vastapainoksi perinteiset poliisisarjat kokivat uuden tulemisen Jerry Bruckheimerin tuottamien C.S.I., C.S.I. Miami ja C.S.I. New York -menestyssarjojen johdolla - unohtamatta 24-sarjaa. Perinteistä, mutta omintakeista ihmissuhdedraamaa on tarjoiltu mm. Mullan alla ja O.C.:n myötä.

Kotimaisissa ohjelmissa on 2000-luvulla nähty laadukkaita draamasarjoja, kuten Parhaat vuodet, Rikospoliisi Maria Kallio, Käenpesä, Paholaisen tytär ja Sydänjää. Tosi-tv on ilmentynyt monissa muodoissa viitenä kesänä toteutetusta Suuri seikkailu -ohjelmasta kotimaiseen Miljonääri-Jussiin sekä laululahjakkuuksia etsiviin Popstarsiin ja Idolsiin. Lauantaiviihteen paikan Bumtsi Bum!in jälkeen lunasti Huuma.

Sisustusta, ruoanlaittoa, hyvinvointia ja puutarhanhoitoa käsittelevät lifestyle-ohjelmat ovat tulleet jäädäkseen. Pitkälti MTV:n ansiosta ja avulla alppihiihto nousi marginaalilajista isoksi ilmiöksi. Tv-ohjelmaa suuremmiksi, kansaa kokoaviksi ilmiöiksi ovat kohonneet mm. Tanssii Tähtien Kanssa. Helppo elämä -draamasarja oli yksi kaikkien aikojan palkituimmista draamoista. Kadonneen jäljillä sai katsojien tunteet pintaan vuosikymmenen lopussa.

Kymmenen Uutisilla on vahva asema merkittävänä uutisten välittäjänä ja se on selvästi katsotuin uutislähetys 24-54-vuotiaissa. Kesän ajankohtaisohjelmistoon tuli SuomiAreena, joka kasvoi nopeasti suosituksi poliittisen keskustelun foorumiksi, kuviota täydensi myöhemmin pääkaupunkiseudun ajankohtaisiin aiheisiin tarttuva MetropoliAreena.

Maksu-tv teki läpimurron 2007, MTV:n maksukanavia katseltiin jo 300 000 taloudessa. Myös netti nostaa päätään ohjelmien katselualustana. Subilla nähtiin ensimmäisenä Suomessa vain netissä esitettävä saippuasarja Costal Dream .

Subtv-kanava alkoi näyttää tositv-ohjelma Big Brotheria vuonna 2005 , ohjelma on alusta asti ollut kanavan vetonaula.

Maksukanavat täydensivät tarjontaa 2006 alkaen.

Vuonna 2006 MTV MEDIA tarjosi katsojille neljä maksutv-kanavaa, MTV3 MAXin, Subtv Leffan, MTV3 Faktan ja Subtv Juniorin, jotka kukin toivat lisää tv-sisältöä katsojille ja osaltaan varmistavat MTV:n tulevaisuutta. Vuonna 2008 MTV3 Kanavapakettiin tuli kolme uutta kanavaa MTV3 AVA, MTV3 Sarja ja MTV3 Scifi.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja