MTV Oy kansikuva

MTV LYHYESTI

Konserni

MTV Oy – Sisältöjä elämään

MTV Oy on Suomen johtava kaupallinen tv-yhtiö ja videosisältöjen talo: ilmiöiden, puheenaiheiden ja tähtien koti. MTV:n mediaperheeseen kuuluvat maksuttomat tv-kanavat MTV3, Sub ja AVA, maksutta katsottavaksi ohjelmat tarjoava mtv-palvelu (mtv.fi, mtv-sovellus), ajankohtaiset uutiset monikanavaisesti välittävä MTV Uutiset ja C Moren maksu-tv-kanavat. Lisäksi MTV vastaa kotimaisen maksullisen suoratoistopalvelun C Moren sisällöistä ja järjestää vuosittain Suomen suurimman yhteiskunnallisen keskustelutapahtuman SuomiAreenan yhteistyössä Porin kaupungin kanssa. MTV on osa Telia Companya – yhtä Pohjoismaiden suurinta tv-yhtiötä, joka näyttää tietä koko mediatoimialan kehitykselle.  

MTV:n sisällöt

Kanavat

Verkossa

Mobiilisovellukset

Työmme tarkoitus ja arvot

MTV – Sisältöjä elämään

Tälläkin hetkellä miljoonat suomalaiset syventyvät sisältöjen ääreen
– kotisohvilla, etätöissä, ystävien luona, netissä, somessa sekä keskusteluissa.

Meillä jokaisella on tarve saada tietoa. Tarve viihtyä. Tarve tuntea.
Tarve merkityksen kokemiseen: kokea olevansa osa jotakin suurempaa – yhteisöä, ilmiötä tai keskustelua.

Me MTV:llä luomme sisältöjä katsojiemme elämään. Jaamme tietoa, herätämme tunteita ja keskustelua. Saamme myös kumppaniemme sisällöt elämään kanavissamme. Luomme yhdessä uutta ajateltavaa.

Olemme olleet jo yli 60 vuoden ajan läsnä suomalaisten katsojien elämässä. 
Kulkeneet Suomessa mainostajien tukena pidempään kuin kukaan muu tv-yhtiö. Haluamme edelleen olla uskottu arjen kumppani. 
Taho, kenen seuraan aina kääntyä. Taho, jonka seurassa ei ole koskaan tylsää.
Toimija, joka kokoaa suomalaiset yhteen.

Yhdessä käännämme rohkeasti suomalaisten katseet tärkeisiin sisältöihin, asioihin, ilmiöihin ja puheenaiheisiin. Luomme tunteen siitä, ettei kukaan meistä ole yksin vaan osa jotakin suurempaa. 

Koska mitä olisi elämä ilman sisältöjä.


MTV:n arvot   

Asiakaslähtöisyys
Rohkeus
Yhteistyö

TYÖPAIKAT

HISTORIA

kansi_historia

MTV:n historia

Pienestä tv-yhtiöstä monipuoliseksi mediataloksi

Yli 60-vuotisen historiansa aikana MTV on muovautunut pienestä televisioyhtiöstä kaikkien suomalaisten tuntemaksi median monitaituriksi.

MTV oli aikanaan yksi ensimmäisiä eurooppalaisia kaupallisia tv-yhtiöitä. Vain Britannian ITV ja Keski-Euroopan RTL on perustettu sitä aiemmin.

Yhtiö on kasvanut osaksi jokaisen suomalaisen arkea. MTV tavoitti heidät ensin Ylen kanavilla näytetyillä ohjelmilla ja nykyisin laajalla mediarintamalla omien televisiokanaviensa ja nettisisältöjensä kautta.

MTV erottautuu luomalla elämyksiä

MTV vuokrasi Ylen jakeluverkkoa reilun kolmen vuosikymmenen ajan. Se kuitenkin erottautui vuokranantajastaan ohjelmistollaan ja omintakeisella tyylillään, joka on aina viihdyttänyt, koskettanut ja puhuttanut suomalaisia.

Vuonna 1993 MTV sai ensimmäisen oman televisiokanavansa, MTV3:n. Koko kansan MTV3, Maikkari, on historiansa varrella jatkuvasti tarjonnut suomalaisille elämyksiä ja ajankohtaisia ilmiöitä.

Yhdeltä kanavalta median moniottelijaksi - MTV:n mediaperhe tavoittaa suomalaiset kaikkialla

1990-luvun puolivälin paikkeilla MTV:n mediaperhe laajeni myös radioon, kun Radio Nova aloitti radiolähetyksensä vuonna 1997. MTV luopui radiosta vuonna 2015.

Myös 2000-luvulla MTV:n mediaperhe jatkoi kasvuaan. 2000-luvun alussa aloittanut TVTV!-kaapelikanava muuttui vuonna 2002 Subtv:ksi, joka nykyisin tunnetaan nimellä Sub. Lifestyle-ohjelmia, dokumenttisarjoja ja elokuvia tarjoava AVA puolestaan aloitti toimintansa 2000-luvun loppupuolella ensin osana maksullista kanavapakettia. Vuodesta 2011 lähtien AVA on ollut veloituksetta kaikkien suomalaisten tavoitettavissa. Myös MTV Katsomo perustettiin jo vuonna 2002, jolloin se tunnettiin netti-tv:n nimellä. MTV Katsomo vaihtoi nimeään 2018, jolloin palvelusta tuli mtv -palvelu löytyen osoitteesta mtv.fi.

MTV käynnisti maksullisten sisältöjen tarjoamisen pienimuotoisesti jo 1990-luvulla, ja MTV:n maksulliset tv-palvelut aloitettiin 2000-luvun puolivälissä. Vasta MTV:n maksu-tv-palvelut saivat Suomen maksulliset tv-markkinat lentoon. Nykyään MTV:n maksu-tv-tarjonta kattaa yli 20 kanavaa, jotka tarjoavat mediankäyttäjille kattavan valikoiman huippu-urheilua ja menestyselokuvia.

MTV:n virstanpylväitä

Oy Mainos-TV-Reklam Ab perustettiin 29.4.1957.

Vuonna 1962 lehdistö vaati tv-mainonnan lopettamista, syynä sen liiallinen tehokkuus.
MTV:hen perustettiin vuonna 1965 teatteritoimitus sekä perhetoimitus.
Uusi toimitalo valmistui Ilmalaan 1967.
MTV oli mukana perustamassa kaupallisten tv-yhtiöiden yhteistyöjärjestöä egtaa.
Ensimmäinen värilähetys nähtiin 1976.
Ensimmäiset Kymmenen Uutiset 1.9.1981.
Yhtiö muutti nimensä MTV Oy:ksi 1982.
Pohjoismaisen ensimmäinen aamu-tv-ohjelma Huomenta Suomi aloitti lähetykset 1.12.1989.
MTV3-kanava aloitti toimintansa 1.1.1993.
26.9.1996 Oy Suomen Uutisradio Ab sai radiotoimiluvan.
Bonnier MTV:n omistajaksi vuonna 2007.
MTV uudisti brändinsä ja ilmeensä 3.11.2013.
MTV luopui radioliiketoiminnasta vuonna 2015.
MTV Uutiset siirtyi Mediahub Helsinki Oy:lle 2015.
Mediahub Helsinki Oy yhdistyi MTV Oy:n kanssa lokakuussa 2019.
Telia Company MTV:n omistajaksi joulukuussa 2019.
C More -suoratoistopalveluliiketoiminta siirtyi MTV:ltä Telialle heinäkuussa 2021.

MTV – yksi kattobrändi

Oy Mainos-TV-Reklam Ab on vuosien saatossa kasvanut MTV MEDIAksi ja siitä nykyiseksi MTV:ksi, joka tarjoaa monipuolisen valikoiman laadukkaita sisältöjä.

2010-luvulla yhtiö on halunnut voimistaa suhdettaan suomalaisiin ja tuoda mediaperheen eri jäsenet selkeämmin sekä mediankäyttäjien että mainostajien ulottuville. MTV liittää yhteen tutut kanavabrändit kuten MTV3:n, Subin ja AVAn sekä uuden genrebrändin MTV Uutiset, joka tuottaa sisältöjä muun muassa MTV3:lle ja MTVuutiset.fi-palveluun. MTV:n Urheilun alle on puolestaan koottu koko MTV:n urheilutarjonta.

Perheyhteys näkyy myös mediaperheen jäsenten nimissä – maksullisista tv-palveluista tuttu C More, nettitelevisio Katsomo on uudistunut mtv.fi -palveluksi ja suosittu mtv.fi-uutispalvelu on muuttunut MTVuutiset.fi uutispalveluksi. Muutos ei kuitenkaan koske ainoastaan nimiä, vaan kuvastaa koko MTV:n tasoista toimintaa ja yhtenäisen mediaperheen tarjoamia mahdollisuuksia. MTV pystyy tarjoamaan suomalaisille parhaat sisällöt ja elämykset – ajasta ja paikasta riippumatta, kullekin sopivalla tavalla.

Ohjelmien historia

Elämyksiä joka kotiin jo vuosikymmenten ajan

MTV on ollut ohjelmillaan yli 60 vuotta läsnä suomalaisten katsojien elämissä. 

Aluksi MTV vuokrasi lähetysaikaa Yleltä, mutta erottautui viihdyttävällä ja omanlaisella ohjelmistollaan vuokranantajastaan jo alusta lähtien.

Laadukkaat, koskettavat, ilahduttavat ja puhuttavat sisällöt ovat kautta aikain olleet MTV:n toiminnan keskiössä. MTV onkin toiminut areenana suurille suomalaisen viihteen ikoneille kuten Spedelle ja Vesa-Matti Loirille. Myös ulkomaiset tähdet ovat tulleet monille tutuksi juuri MTV:n kautta.

Uutisia ja uusia aluevaltauksia

MTV:n omien uutisten alkaminen 1980-luvulla oli merkkipaalu Suomen televisiohistoriassa. Kaikille tuttu Kymmenen Uutiset on lunastanut paikkansa arvostettuna ajankohtaisten asioiden tulkkina. Nykyään MTV Uutiset tuottaa sisältöjä sekä MTVuutiset.fi-palveluun että MTV3-kanavalle.

1990-luvulla Kauniit ja rohkeat sai suomalaiset pauloihinsa. Sarja on ollut huikea menestys jo yli kahdenkymmenen vuoden ajan. Vuosituhannen vaihteen yksi mullistavimmista ilmiöistä oli puolestaan uusi tositelevisio-genre ja sen rantautuminen Suomeen. Big Brother Suomi, jota pystyy myös seuraamaan maksullisen 24/7-palvelun kautta mihin kellonaikaan hyvänsä, on noussut kotimaisen tositelevision kestosuosikiksi.

Huippu-urheilua ja yhteiskunnallista keskustelua

MTV haluaa myös herätellä yhteiskunnallista ja poliittista keskustelua. Yhtiö toi merkittävän keskustelufoorumin, SuomiAreenan, 2000-luvulla kaikkien suomalaisten ulottuville.

MTV Urheilun kautta mediankäyttäjillä on pääsy kaikkiin MTV:n huippu-urheilusisältöihin. Sekä MM-jääkiekkoa että F1:stä on mahdollista seurata myös C More:n maksullisten palvelujen kautta.

Netti-tv mtv.fi sisältää maksuttomia sisältöjä, joiden suosio on 2010-luvulla kasvanut entisestään.

Ohjelmien vuosikymmenet

Mainosten historia

Tv-mainonnan historia

Suomalainen tv-mainonta syntyi yhdessä MTV Oy:n kanssa. MTV:n osakkeenomistajalistaan merkittiin sen syntyhetkellä myös Suomen Ilmoittajat ry eli nykyinen Mainostajien liitto sekä Suomen mainostoimistojen Liitto.

Syksyllä 1957 Suomen 7 500 tv-vastaanottimesta saatiin nähdä ensimmäiset tv-mainokset, joissa vauhditettiin mm. Tempo-saippuan, Amar-sukkien, Siff-juomien ja Pauligin teen myyntiä. Aluksi kaikki esitetyt mainokset olivat suoria lähetyksiä. Ensimmäisenä toimintavuotenaan MTV:llä oli noin 40 mainostajaa ja reilut 200 mainoslähetystä. Nykyisin MTV Oy:llä on vuosittain tuhansia mainostajia joiden mainoksia esitetään satoja tuhansia kertoja eri alustoilla televisiossa, verkossa ja mobiilissa.

MTV Oy tekee menestystarinoita

MTV:llä on aina rakennettu brändiä, tehostettu myyntiä, lanseerattu uutuustuotteita ja rekrytoitu uusia ihmisiä. Mainonta on muuttunut viime vuosina radikaalisti. Mainoskatkolla oleva mainosspotti on vain yksi tapa mainostaa sähköisessä mediassa. Sähköisestä mediasta tuttu tarttuu käteen helposti kaupan hyllyltä. MTV on kaupallisen sähköisen median uranuurtajana tehnyt Suomeen myös monta kaupallista menestystarinaa. Sähköisiä medioita pystytään hyödyntämään tänä päivänä kustannustehokkaasti ja monipuolisesti mainostajan kasvavat tarpeet tyydyttävillä tavoilla.

Mainosten vuosikymmenet

YRITYSVASTUU

kansi_yritysvastuu

Yritysvastuu

MTV on sisältöjensä kautta vahvasti läsnä suomalaisten arjessa. Luomme ilmiöitä ja puheenaiheita, jotka tavoittavat yli neljä miljoonaa suomalaista viikoittain. Markkinajohtajuus edellyttää vastuunottoa ihmisistä, yhteiskunnasta ja ympäristöstä.

Ihminen

Kaikilla suomalalaisilla on oikeus luotettavaan ja moniarvoiseen journalistiseen sisältöön. Tarjoamme uutis- ja ajankohtaisohjelmia ympäri vuorokauden, jotta yleisöllä on aina uutishuone mukanaan ajasta ja paikasta riippumatta.

MTV kantaa vastuunsa myös työnantajana ja työllistäjänä. MTV työllistää suoraan yli 300 sähköisen median ammattilaista sekä välillisesti tuhansia osaajia eri puolilla Suomea. Henkilökuntaa aktivoidaan jatkuvasti terveellisten ja kestävämpien elämäntapojen pariin työurien pidentämiseksi. Liikunnan olosuhteet, viestintä sekä liikunnan tuen määrä henkilöstölle on hoidettu esimerkillisellä tavalla. Syyskuussa 2019 Suomen Olympiakomitea ry myönsikin Suomen Aktiivisin Työpaikka -sertifikaatin MTV:lle.

Olemme merkittävä kotimaisen ohjelmateollisuuden tilaaja, ja tarjoamme tässä roolissa työtä hyvin laajalle kirjolle eri alan osaajia. Yksittäisessä ohjelmatuotannossa voidaan tarvita osaajia aina näyttelijöistä juristeihin ja ohjaajista räjähdeammattilaisiin. Olipa kyse sitten MTV:n työntekijästä tai kumppaniyrityksen ammattilaisesta, kunnioitamme osaamista ja rohkaisemme luovuuteen.

Kaupallisena toimijana arvostamme suuresti myös suhdettamme asiakkaisiin. Asiakkaillemme tarjoamme aina laadukkaan ja turvallisen mediaympäristön sekä tehokkaita tapoja kohdata suomalaisia kuluttajia samalla, kun huolehdimme siitä, että kanavillamme ja palveluissamme esiintyvä mainonta on vastuullista ja läpinäkyvää.

Yhteiskunta

MTV on vahva yhteiskunnallinen toimija. Nostamme esille yhteiskunnallisesti merkittäviä aiheita sisältöjemme kautta ja luomme päivän puheenaiheet televisiossa ja online-palveluissa.

Erityisesti vuosittain järjestettävä yhteiskunnallisen keskustelun tapahtuma SuomiAreena toteuttaa MTV:n roolia yhteiskunnallisena vastuunkantajana. Tapahtuma kerää yhteen suomalaisen yhteiskunnan vaikuttajat keskustelemaan nyky-yhteiskunnan tilasta ja tekemään merkittäviä keskustelunavauksia tulevaisuutta ajatellen. MTV:n tehtävänä on mahdollistaa moniääninen keskustelu sekä osallistua siihen omalla toimialallaan merkittävänä mediayhtiönä.

MTV osallistuu hyväntekeväisyyteen järjestämällä varainkeruukampanjoita, konsertteja sekä muita tapahtumia, ja annamme kampanjoille näkyvyyttä medioissamme. Hyväntekeväisyyshankkeemme panostavat erityisesti lasten ja nuorten hyvinvointiin.

Tarjoamme hyväntekeväisyysjärjestöille myös mahdollisuuksia ohjelmayhteistyöhön suosituimpien ohjelmiemme yhteydessä. Järjestämme myös vuosittaisia varainkeruukonsertteja ja -tapahtumia Lastenkliniikan kummien, Unicefin ja Syöpäsäätiön Roosa Nauha -kampanjan kanssa. Myös Pelastakaa lapset ry on tärkeä yhteistyökumppanimme.

Ympäristö

Ympäristönsuojeluun ja ekologisiin työtapoihin kiinnitetään Pöllölaaksossa erityistä huomiota.

MTV on vuokralla Ilmalan kiinteistöissä. Alueelle on hyväksytty uusi kaava, joka mahdollistaa myös kiinteistöjen purkamisen. Silti kiinteistöjä vaalitaan ja muokataan energiatehokkaammiksi. Esimerkiksi ilmanvaihtoa ja lämmitystä optimoidaan. Lämpötiloja ja ilmanvaihtoa säädellään kiinteistön käytön ja siinä tapahtuvien vaihtelujen mukaan. Kun toiminta lakkaa tai vähenee eri puolilla kiinteistöä, ilmankiertoa ja lämpötiloja pudotetaan mahdollisuuksien mukaan. Kiinteistön jäähdytys on liitetty kaukokylmän piiriin, joka mahdollistaa hiilijalanjäljen pienentämisen merkittävästi.

Matkustamista ja lentämistä on vähennetty, suosimme videoneuvotteluita ja etätöitä. Työntekijöitä kannustetaan käyttämään joukkoliikennettä, ja pääkaupunkiseudulla liikkumiseen on käytössä matkakortti. Henkilökuntaa ei enää tueta työsuhdeautoedulla. Avokonttorimme on paperiton, jätteet lajitellaan ja henkilöstöravintolassa keskitytään ruokahävikin minimoimiseen.

Työllistämme ja liikutamme ihmisiä ja kalustoja lukuisissa ohjelmatuotannoissa, ja ymmärrämme siitä aiheutuvat päästöt. Siksi tuotamme ohjelmistot pääsääntöisesti kotimaassa, ja oman kaluston aiheuttamaa hiilijalanjälkeä pyritään minimoimaan muun muassa uusimalla kuljetuskalustoa sähkö- ja hybridikäyttöiseksi. MTV:n tuottaman SuomiAreenan yksi keskeisistä teemoista on kestävä kehitys, ja tapahtuma haluaakin jatkossa olla hiilineutraali. Syksyllä 2019 työstetään SuomiAreenan vastuullisuusohjelma, jossa määritellään tapahtuman sosiaaliset, taloudelliset ja ympäristövastuut pitkälle tulevaisuuteen. Ohjelman keskeiset hankkeet käynnistetään vuonna 2020 ja ne on sidottu YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin.

Uutisilla ja asiaohjelmilla on luonnollisesti iso merkitys, jolla haluamme auttaa ja puhutella koko Suomen kansaa tekemään kestävämpiä valintoja tai saada yritykset tietoisiksi esimerkiksi kiertotalouden eduista.

MEDIALLE

kansi_medialle

Viestinnän yhteystiedot

MTV Oy, yritysviestintä

etunimi.sukunimi@mtv.fi

Markkinointi- ja viestintäjohtaja, Susa Valvio

Viestintäpäällikkö, Tea Siikonen 

MTV:n ohjelmaviestintä

etunimi.sukunimi@mtv.fi

Viestinnän asiantuntija, Heini Nieminen

Viestinnän asiantuntija, Virpi Valtonen

MTV:n urheiluviestintä ja C More -viestintä

etunimi.sukunimi@cmore.fi

Viestinnän asiantuntija/urheilu, Maiju Saloranta

C More -alkuperäissarjojen tiedustelut: markkinointi@cmore.fi

MAINOSTAJALLE

kansi_mainostajalle

OTA YHTEYTTÄ

kansi_yhteystiedot

Yhteystiedot

MTV

MTV Oy

Käyntiosoite:

Ilmalankatu 2, Helsinki

Postiosoite

00033 MTV

Sähköposti:

etunimi.sukunimi@mtv.fi

Yhteydenotto ja palaute:

Yritysvaihde: 010 300 300

Soittaminen 010-alkuiseen numeroon maksaa kiinteästä verkosta 8,35 senttiä/puhelu + 16,69 senttiä/min, matkapuhelimesta 8,35 senttiä/puhelu + 16,69 senttiä/min ja ulkomailta tavallisen ulkomaanpuhelun hinnan. Hinnoissa on mukana 24%:n alv.

Laskutustiedot

MTV:n laskutustiedot ovat muuttuneet 1.1.2021 alkaen.

MTV Oy 
Y‐tunnus: 1093944‐1
Serie no. 160192
R 061
106 37 Stockholm
SWEDEN

Otamme mieluiten vastaan verkkolaskuja:
MTV Oy:n 
Y‐tunnus: 1093944‐1
INEXCHANGE
003710939441

Laskut voi lähettää myös sähköpostitse osoitteeseen:
telia.fi.mailinvoice@postnordscanning.com
Voit lähettää useamman laskun samassa sähköpostiviestissä. Huomaathan, että yksi pdf-tiedosto voi sisältää vain yhden laskun. Nimeä jokainen lasku (pdf-tiedosto) erikseen. Jos lähetät laskun mukana sitä koskevan liitteen, liitä se samaan pdf-tiedostoon laskun kanssa.

Kaikissa laskuissa vaadittavat tiedot ovat:

  • laskun lähettäjän nimi
  • päiväys
  • laskunumero
  • laskun viitenumero 
  • summa ja valuutta
  • ALV merkinnät
  • eräpäivä
  • laskuttajan y‐tunnus
  • pankkitili IBAN muodossa
  • Pakollinen viitetieto, yksi seuraavista: WBS, kustannuspaikka (cost center) tai PC (profit center)

Lisätietoja tarvittaessa:
finance@mtv.fi

MTV Oy on osa Telia Companya – yhtä Pohjoismaiden suurinta tv-yhtiötä, joka näyttää tietä koko mediatoimialan kehitykselle.


MTV Oy:n yhteystiedot

MTV Uutiset

Päivystävä uutispäällikkö: 010 300 5400 (ma-pe), 010 300 5401 (la-su)

Vastaavat ohjelmatoimittajat

Sananvapauslaki edellyttää, että kullekin ohjelmalle ja verkkojulkaisulle määrätään vastaava toimittaja. MTV:llä vastuut jakautuvat seuraavasti:

Kotimaiset viihde- ja palveluohjelmat, ulkomaiset ohjelmat (ei urheilu), erikoisohjelmat, chatit ja mobiilipelit, interaktiiviset ohjelmat ja yleisvastuu kaikista uusista ohjelmatyypeistä, C More -sisällöt
Marko Karvo, sisältöjohtaja, MTV Oy

Kotimaiset draamaohjelmat
Jani Hartikainen, draamaohjelmien päällikkö, MTV Oy

Urheiluohjelmat
Markus Autero, urheiluohjelmien päällikkö, MTV Oy

Uutiset ja ajankohtaisohjelmat, dokumentit, MTV Tekstikanavan uutiset ja ajankohtaissivut, MTVuutiset.fi:n uutiset ja ajankohtaissivut
Tomi Einonen, vastaava päätoimittaja MTV Uutiset/MTV Oy

MTV:n verkkopalvelut: mtv.fi, MTVuutiset.fi, MTV Tekstikanava
Sanna Reunanen, johtaja AVOD, MTV Oy

Mainokset, ostoskanavat – kaikki MTV:n tv-kanavat
Pauli Jäämies, suunnittelujohtaja, MTV Oy

Sponsorointitunnisteet – kaikki MTV:n tv-kanavat
Freja Rekola, kaupallisten tuottajien tiimin vetäjä


SuomiAreena

Johanna Tonttila
vastaava tuottaja, SuomiAreena
p. 010 300 300
johanna.tonttila@mtv.fi

Tiina Nummenmaa
vastaava tuottaja, SuomiAreena Goes
p. 010 300 300
tiina.nummenmaa@mtv.fi


Tietoa mainostajalle

Tietoa toimittajalle

C More tilaus- ja sopimusasiat

Tästä pääset C More asiakaspalveluun​​​​​​​

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja