Mainos
Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Paluu menneisyyteen: Syksyn paras jälkiruoka on kenties myös helpoin – retroherkku onnistuu jopa mikrossa!

Kaurapaistos on kenties helpoin syksyn jäkiruokaherkku.

Kaurapaistoksen voi tehdä omenista, marjoista tai raparperista. Sadonkorjuun jälkeen pakastimesta tai pihapuusta löytyy takuulla raaka-aineet kaurapaistoksen pyöräyttämiseen.

Mikä parasta, kaurapaistoksen voi valmistaa joko uunissa tai 10 minuutissa mikroaaltouunissa!

Kaurapaistos

100 g voita tai margariinia
1 dl fariinisokeria
3 dl kaurahiutaleita
½ dl vehnäjauhoja
omenoita, marjoja tai raparperia

Pilko omenat tai raparperi tai asettele marjat uunipellille tai mikronkestävään kulhoon. Sekoita muut ainekset keskenään kulhossa ja kaada marjojen, raparperin tai omenoiden päälle.

Paista uunissa puoli tuntia 200 asteessa tai mikrossa noin kymmenen minuuttia. Kaurapaistoksen voi valmistaa mikrossa myös mukissa – paistos on valmista jopa muutamassa minuutissa. Tarjoile hieman jäähtyneenä vaniljakastikkeen tai jäätelön kera.

Arjan Leivontanurkan Paluu menneisyyteen -juttusarjassa muistellaan menneiden vuosikymmenten suosikkireseptejä, joista osa on jo vaipunut unholaan ja toiset jääneet osaksi arkeamme.

Uusimmat: Retro

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja