Mainos
Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Paluu menneisyyteen: Perinteisen joululimpun voi tehdä myös itse – tällä suosikkireseptillä onnistut!

Perinteinen joululimppu sopii erinomaisesti niin joulupöytään kuin herkulliseksi joululahjaksi.

Perinteinen joululimppu on ikisuosikki, joka on kuulunut joulupöytään aina; mausteinen joululimppu maistuu niin jouluaaton aterialla kuin kinkkusiivun kera jouluyön huikopalana.

Leipiä kannattaa valmistaa samalla vaivalla kaksin kappalein, sillä itse leivottu joululeipä on mitä mainioin tuliainen tai syötävä joululahja. 

Tämä leipä saa makean ja mausteisen makunsa appelsiin kuoresta, fenkolista, aniksesta ja siirapista. Ohjeella valmistat kaksi mehevää, hyvin säilyvää joululimppua.

Joululimppu (2 kpl)

1 dl appelsiinista puristettua mehua
1 tl fenkolia
1 tl anista
2 prk kermaviiliä (400 g)
2 tl suolaa
1 appelsiinin kuoriraaste
1 dl tummaa siirappia
50 g hiivaa
5 dl ruisjauhoja
5 dl vehnäjauhoja

Voiteluun:
2 rkl tummaa siirappia
2 rkl kuumaa vettä

Kuumenna appelsiinimehu sekä rouhitut mausteet kiehuvaksi ja kaada seos taikinakulhoon. Lisää kermaviili, suola, appelsiinin kuoriraaste, siirappi ja murennettu hiiva. Sekoita, lisää jauhot ja alusta pehmeän kimmoisa, kulhon laidasta irtoava taikina. Peitä ja kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Kumoa taikina jauhotetulle työpöydälle ja pyöräytä se kahdeksi leiväksi. Siirrä leivät leivinpaperoidulle pellille, peitä ja kohota.

Voitele leivät siirappivedellä ja paista uunissa 180 asteessa noin 30 minuuttia. Voitele leipiä paiston aikana pari kertaa siirappivedellä.

Nauti voin, joulu- tai savukinkun, maksapasteijan tai herkkujuuston ja marmeladin kera. 

Resepti: Myllyn Paras

Uusimmat: Retro

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja