Mainos
Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Paluu menneisyyteen: Leivo nopeat välipalat jämämuusista – milloin olet viimeksi tehnyt?

Ylijäänyt perunamuusi kannattaa hyödyntää herkullisiin perunarieskoihin, jotka valmistuvat käden käänteessä.

Jääkaapin tähteet kannattaa hyödyntää esimerkiksi herkullisiin perunarieskoihin. Nopeat rieskat paistuvat hetkessä valmiiksi kuumassa uunissa ja maistuvat niin välipalana kuin vaikkapa kuuman keiton seurana.

Perunarieskat (10 kpl)

3 dl perunasosetta
1 tl suolaa
1 muna
noin 3 dl hiivaleipäjauhoja

Sekoita kaikki ainekset nopeasti taikinaksi. Voit halutessasi maustaa taikinan kuminalla tai aniksella. Jos perunasose on jo valmiiksi suolaista, kannattaa siuola 

Nosta taikinasta kymmenen nokaretta leivinpaperin päälle uunipellille. Taputtele nokareet mataliksi jauhotetuin käsin.

Sekoita ainekset nopeasti taikinaksi ja nosta taikinasta noin kymmenen nokaretta uunipellille leivinpaperille. Taputtele nokareet mataliksi jauhotetuin käsin. Pistele pintaan reikiä haarukalla.

Paista perunarieskoja kuumassa leivinuunissa tai 250-asteisen sähköuunin keskitasolla noin 15 minuuttia tai kunnes rieskat ovat saaneet pintaansa hieman väriä.

Uusimmat: Retro

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja