Mainos
Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Paluu menneisyyteen: Korvapuustien ystävän täydellinen herkkuresepti – tätä on pakko kokeilla!

Herkulliset korvapuustit maistuvat myös mehevänä bostonkakkuna. 

Klassinen bostonkakku maistuu korvapuustien ystävälle. Bostonkakku on myös näyttävä tarjottava kahvipöydässä.

Bostonkakun täytteessä kannattaa käyttää valkoisen sokerin sijaan fariinisokeria, joka antaa pullaan kinuskisen maun. Bostonkakkua voi myös muokata lisäämällä täytteeseen esimerkiksi marmeladia tai viimeistelemällä kakun tomusokerista tehdyllä kuorrutteella.

Bostonkakku

Pullataikina:

3 dl maitoa
30 g hiivaa
1 tl suolaa
1 dl sokeria
2 tl kardemummaa
1 muna
8–9 dl vehnäjauhoja
75 g voita tai margariinia

Täyte:

voita
fariinisokeria
kanelia

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon suola, sokeri, kardemumma ja muna. Lisää jauhot vähitellen, aluksi vatkaten, jotta ilmaa sitoutuu taikinaan. Alusta taikina hyvin vaivaten. Lisää pehmeä rasva alustamisen loppupuolella.

Laita taikina peitettynä kohoamaan lämpimään, vedottomaan paikkaan. Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, ota se leivinpöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Leivo taikinasta haluamasi muotoisia pullia. Kohota pullat kaksinkertaisiksi.

Asettele pullat esimerkiksi pyöreään irtopohjavuokaan niin, että pullien väliin jää tyhjää tilaa. Pullat kohoavat uunissa. Voitele kananmunalla.

Paista noin 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia tai kunnes bostonkakku on kypsynyt. Viimeistele halutessasi tomusokerista tehdyllä kuorrutteella.

Arjan Leivontanurkan Paluu menneisyyteen -juttusarjassa muistellaan menneiden vuosikymmenten suosikkireseptejä, joista osa on jo vaipunut unholaan ja toiset jääneet osaksi arkeamme.

Lähde: Myllyn Paras

Uusimmat: Retro

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja