Mainos
leivontanurkkakansi1valmis
Mainos

Kinkku-kasvispiirakka

Klassinen kinkku-kasvispiirakka sopii syksyyn.

Valmista piirakkapohja itse alusta alkaen tai käytä valmista piirakkataikinaa.

1 kpl Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina, suolainen (380 g)

Tai itse tehty piirakkapohja:

3 dl Myllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
125 g margariinia tai voita
2½ rkl kylmää vettä

Täyte:

1 purjo (250 g)
½–1 paprikaa
1 dl aurinkokuivattua tomaattia
1–2 rkl rypsiöljyä
100–150 g kinkkua
½ tl suolaa
mustapippuria myllystä
2 dl kevytkermaa
1 dl maitoa
4 munaa
2–3 dl juustoraastetta
ripaus suolaa
mustapippuria myllystä
kuivattua kirveliä tai tuoretta persilaa
n. 100 g juustoraastetta
(koristeluun rosmariinia)

Sulata ja painele taikina halkaisijaltaan 26–28 cm:n vuokaan pohjalle ja reunoille. Voit myös itse valmistaa taikinan: Mittaa jauhot kulhoon ja sekoita leivinjauhe joukkoon. Lisää kuutioitu hieman pehmeä rasva ja nypi jauhojen kanssa murumaiseksi. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi.

Painele taikina voideltuun vuokaan pohjalle ja reunoille. Pane vuoka mieluiten jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

Pese ja viipaloi purjo. Kuutioi pesty paprika. Hienonna aurinkokuivattu tomaatti. Suikaloi kinkku. Pehmennä pannulla öljyssä purjo ja paprika. Lisää sekaan aurinkokuivattu tomaatti ja kinkku. Mausta. Anna jäähtyä hetki.

Sekoita kevytkerma, maito ja munat. Mausta. Levitä pohjalle kinkku-kasvistäyte. Ripottele päälle juustoraaste ja kaada muna-kerma-maitoseos.

Paista 200 asteessa noin 35 minuuttia. Koristele kypsä piirakka halutessasi esimerkiksi rosmariinilla.

Vinkki: Täytteeseen voit vaihdella eri raaka-aineita: kasviksia ja kasvissäilykkeitä (esim. oliivit, öljyyn säilötty paprika), juustoja, paistettua jauhelihaa, muita kypsiä lihoja, kypsää broileria tai savukalaa, kalasäilykkeitä, kypsää kalaa ja jopa keitettyä riisiä. Hyödynnä myös tähteitä piirakan valmistuksessa.

Resepti: Maa- ja kotitalousnaiset osana Parasta arjessa -kampanjaa

Uusimmat: Reseptit

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja