Mainos
leivontanurkkakansi1valmis
Mainos

Croissant Club Sandwichit

Croissant Club Sandwichit ovat loistava piknikeväs.

Nämä croissantit ovat jenkkityylisesti hyvin runsaasti täytettyjä. Croissantit ovat kätevä leipoa lehtevästä taikinasta, jota on iso levy.

Paista lehtevät leivoinnaiset mahdollisimman kylminä kuumassa uunissa, 225 asteessa, jotta lehtevyys säilyy.

Runsain täyttein kasatun croissant-sandwichin saa pysymään kasassa pitkällä cocktailtikulla. Voit nauttia club sandwichit huoneenlämpöisinä, mutta todella herkullisia ne ovat kuumina.

12 kpl

1 pkt Myllyn Paras Iso Lehtitaikinalevyä (600 g)

Voiteluun:

munaa

Väliin:

3 rkl Dijon-sinappia
4 rkl sitruunamajoneesia
2 dl pieniä voikukan- tai rucolanlehtiä
12 viipaletta kalkkunaleikettä
12 viipaletta cheddarjuustoa
4 tomaattia
2–3 avokadoa
1 rkl sitruunamehua

Sulata iso taikinalevy rauhassa niin, että saat avattua käännetyn taikinan isoksi levyksi. Kauli levyä joka suuntaan vielä isommaksi (n. 45 x 45 cm). Leikkaa taikinapyörällä levystä mahdollisimman iso ympyrä ja jaa se 12 sektoriin eli saat näin 12 isoa kolmiota. Rullaa jokainen kolmio leveämmästä päästä kärkeä kohti rullalle ja taivuta sarven malliin, jotta saat croissantteja. Voitele sarvet munalla. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla n. 15 min tai kunnes sarvet ovat kauniin värisiä ja kypsiä.

Halkaise croissantit. Sivele molemmille leikkuupinnoille sinappia ja majoneesia. Laita väliin puhdistettuja pieniä voikukan- tai rucolanlehtiä. Puolita kalkkuna- ja juustoviipaleet ja laita kumpaakin 2 puolikasta jokaiseen väliin. Viipaloi vielä tomaatit ja avokadot ja sivele jälkimmäiset sitruunamehulla, jotta avokadoviipaleet eivät tummu.

Levitä näitä täytteitä runsaasti croissanteille, sulje croissantit sen jälkeen. Mikäli kasassa pysymisessä on ongelmia, laita jokaiseen sandwichiin pitkä cocktailtikku pystyyn. Tarjoile heti.

Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Uusimmat: Reseptit

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja