Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Vuoden 2015 kuumimmat leivontatrendit: Naked cake -kakut hurmaavat

Kuppikakkuja, macaronseja ja kakkutikkareita. Leivontatrendit vaihtuvat tiuhaan, ja vain mielikuvitus on rajana kun ammattilaiset ja kotileipurit päästävät luovuutensa valloilleen. Lue mitkä reseptit viedään käsistä ja mitä tänä vuonna leivotaan.

Leivontatrendeihin vaikutteita tulee eniten Yhdysvalloista, mutta myös Ranskasta.

– Tällä hetkellä leivontrendeissä pinnalla ovat erilaiset graafiset kuviot. Graafisuus näkyy erityisesti hää- ja fantasiakakuissa, sekä koristeluissa, kertovat kondiittorit Jinna Lappalainen ja Jonna Ahonen

Vaikka erilaiset koristelut ovat kestosuosikkeja, tänä vuonna kiinnitetään huomiota ennen kaikkea makuun.

Paljaan karut kakut

Kakkutrendeissä ovat tänä vuonna valloillaan pelkistetyt linjat. Suureen suosioon ovat nousseet naked cake -kakut, jota ei kuorruteta lainkaan. Huomiota kiinnitetään sen sijaan itse kakkupohjan makuun ja koostumukseen, ei ainoastaan kuorrutuksiin ja koristeluun.

– Kakkujen annetaan olla rustiikkisen kauniita sellaisinaan, kondiittorit kertovat. 

Houkuttelevuus syntyy siitä, että täytteet pursuavat houkuttelevasti kerrosten välistä. Hyydytetyt täytteet saavat taas puolestaan kakun kerrokset kauniisti esille. 

Toinen uutuus on vertical cake, eli niin sanotusti väärään suuntaan täytetty kakku. Kakku kootaan perinteisen vaakamallin sijaan pystykerroksiin.

Tutut maut, uudet muodot

Yhdysvalloista on rantautunut innostus retrokakkuihin, joita muokataan omalaatuiseksi pienillä muutoksilla.

– Porkkanakakun tyyliin tehty pistaasikakku on tyypillinen esimerkki retrokakkujen muokkaamisesta, kondiittorit kertovat.

Perinteiset leivontaherkut ovat edelleen suosiossa. Makumaailmat säilyvät samoina, mutta muodot muuttuvat. Alkutalvesta retrotrendi oli pinnalla, kun runebergin tortut ja laskiaispullat muokattiin nykyaikaisempaan muotoon.

– Suomalaiset pitävät kuitenkin vahvasti kiinni perinteisistä herkuista, ja esimerkiksi mustikkapiirakkaa ja mansikkakakkua on vaikea päihittää. Suomessa leivostrendeissä iso juttu on suomalaiset maut, kuten tyrni, puolukka, ruis ja mustikka, kondiittorit toteavat.  

Mieli avoinna uusille mauille

Leivonnassa kannattaa kokeilla reilusti uusia, erikoisempiakin makuyhdistelmiä.

– Oma lempiyhdistelmämme on pistaasin ja valkosuklaan liitto. Muutenkin suolaisen ja makean yhdistelmät ovat aina loistavia. Esimerkiksi Rocky Roadin tekeminen popcornilla toimii, uusia makuja mielellään kokeilevat kondiittorit kertovat.

He mainitsevat yhden loistavan makuisen, mutta aluksi erikoiselta kuulostaneen makuyhdistelmän olleen ananaksen, kookoksen ja mustapippurin yllättävä yhdistelmä. 

– Aina kannattaa pitää mieli avoinna yhdistellessä erilaisia raaka-aineita. 

Uusimmat: Ajankohtaista

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja