Mainos
Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Voiko enää helpompaa olla? Suussa sulava suklaakakku valmistuu mikrossa alta aikayksikön – tätä on pakko kokeilla!

Mehevä ja täyteläinen suklaakakku valmistuu nopeasti mikrossa. Kuorruta valmis kakku pehmeällä ganache-kuorrutteella ja herkkuhetki on taattu.

Pehmeä suklaakakku sopii niin arkeen kuin juhlaankin, ja maistuu takuulla kaikille. Tiesitkö, että perinteinen ja mehevä suklaakakku valmistuu nopeasti myös mikroaaltouunissa?

Viimeistele suklaakakku herkullisella ganachella ja koristele haluamallasi tavalla.

Nopea suklaakakku mikrossa

1 dl öljyä + loraus kakkuvuokaan
175 g tomusokeria
140 g vehnäjauhoja
1 rkl kaakaojauhetta
3 tl leivinjauhetta
2 isoa munaa
1 tl vanilja-aromia
(1 dl kuumaa vettä)
koristeeksi esim. suklaaströsseleitä

Ganache-kuorrute:

100 g tummaa suklaata paloina
5 rkl kermaa

Voitele lorauksella öljyä mikrokypsennyksen kestävä vuoka. Resepti on tehty halkaisijaltaan 22-senttimetriseen silikonivuokaan.

Sekoita sokeri, vehnäjauho, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään kulhossa. Sekoita toisessa kulhossa nestemäiset aineet eli öljy, kananmunat, vanilja-aromi ja yksi desilitra kuumaa vettä, kunnes seos on tasaista.

Lisää nestemäiset aineet vähän kerrallaan kuivien aineiden joukkoon ja sekoita huolellisesti. Kaada taikina mikrokypsennyksen kestävään, voideltuun vuokaan ja kopauta pohjaa pöytätasoa vasten, jotta kakun pintaan ei jää mahdollisia kuplia. Peitä kakku tuorekelmulla.

Aseta kakku mikroon ja kypsennä 800 watilla noin 7 minuuttia. Tarkista kakun kypsyys pistämällä tikku tai haarukka kakkupohjaan. Jos taikinaa tarttuu mukaan, jatka kypsennystä hetken aikaa. Anna kakun tekeytyä ja jäähtyä 5 minuuttia. Poista tuorekelmu.

Valmista kuorrutteen ganache. Sulata suklaata mikrossa 600 watin teholla noin kahden minuutin ajan. Sekoita suklaata välissä 30 sekunnin välein. Lisää joukkoon kerma ja sekoita, kunnes lopputulos on sileä ja kiiltävä.

Kun kakku on jäähtynyt, kaada ganache kakun päälle ja koristele suklaaströsseleillä.

Lähde: BBC

Uusimmat: Ajankohtaista

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja